Хатха йога е един от най-популярните начини да започнете своята

...
Хатха йога е един от най-популярните начини да започнете своята
Коментари Харесай

Хатха йога за начинаещи

Хатха йога е един от най-популярните способи да започнете своята йога процедура. Този жанр на йога комбинира асани (йога пози), пранаяма (дишане) и медитация, с цел да ви помогне да постигнете физическо и умствено здраве. За начинаещите, Хатха йога дава прелестна опция да научат основите и да се срещнат с енергийната система на своето тяло. Хатха йога се концентрира върху физическите аспекти на йога практиката. Този жанр включва многообразие от позиции и придвижвания, които подкрепят гъвкавостта, силата и салдото на тялото. Една от главните цели на Хатха йога е да приготви тялото за по-дълги интервали на медитация и опция за духовно развиване.

 infomax-logo-50-15-HW

Хатха йога за начинаещи

За начинаещите, някои от главните асани (йога пози) включват:

Тадасана (Планината): Стойка на стъпала, с цел да подобрите равновесието и чувството на тялото.

 Хатха йога за начинаещи Хатха йога за начинаещи

Вирабхадрасана (Позиция на война): Упражнение за мощ и еластичност в крайниците.

 Хатха йога за начинаещи Хатха йога за начинаещи

Уткатасан (Позиция стол): Укрепва бедрата и стабилизира гърба.

 Хатха йога за начинаещи Хатха йога за начинаещи

Мацйасана (Позиция риба): Разтяга предната част на тялото и подкрепя дълбокото дишане.

 Хатха йога за начинаещи Хатха йога за начинаещи

Шавасана (Мъртва поза): Релаксационна позиция, която оказва помощ на тялото да се отпусне след физическите старания.

 Хатха йога за начинаещи Хатха йога за начинаещи

За начинаещите в Хатха йога, е значимо да употребяват асаните и дишането като главен метод за подготовка на тялото и мозъка.

Как да започнете с Хатха йога?

Намерете инструктор: Започването на Хатха йога с умел инструктор може да бъде от изключителна изгода за начинаещите. Изберете комфортна екипировка: Облечете се комфортно и изберете подобаваща йога практикуваща повърхнина. Започнете с основите: Започнете с елементарни асани и практики на дишане, като последователно напредвате. Редовност: Практикувайте Хатха йога постоянно, с цел да постигнете най-хубавите резултати. Слушайте тялото си: Винаги бъдете деликатни към потребностите на своето тяло и не се претоварвайте.

Хатха йога за начинаещи е прелестен метод да развиете силата и гъвкавостта на вашето тяло, както и да подпомогнете здравословния си разум. Няма значение дали сте безусловно новак или имате някакъв опит в йогата. Хатха йога може да бъде прелестен метод да се поддържате здрави и освободени от напрежението. Започнете своята процедура през днешния ден и открийте позитивното въздействие на Хатха йога върху вашия живот.

 

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР