Хасковският окръжен съд остави в ареста 45-годишeн мъж от Харманли,

...
Хасковският окръжен съд остави в ареста 45-годишeн мъж от Харманли,
Коментари Харесай

Задържаха в ареста мъж от Харманли, нарязал лицето на жена си и я заплашил с убийство

Хасковският областен съд остави в ареста 45-годишeн мъж от Харманли, упрекнат в домашно принуждение над жена си и опасност за ликвидиране, като удостовери мярката му за неоклонение наложена от Районен съд – Харманли.
Прочетете още
Мъжът е привлечено към наказателна отговорност за това, че:

На 07 май 2023 година е предизвикал на жена си лека телесна щета, изразяваща се в прорезни рани в региона на лицето, в региона на лявото слепоочие и по врата, при която лека телесна щета е породено разстройство на здравето и действието е осъществено в изискванията на домашно принуждение.

Мъжът е упрекнат и за това, че на 22 юни 2023 година се заканил на жената с ликвидиране и това е възбудило състоятелен боязън за реализирането му и действието е осъществено при изискванията на домашно принуждение.

Окръжният съд, откакто прегледа жалбата на мъжа, реши, че са верни изводите за съществуване на обосновано съмнение, че именно той е направил действието, за което е формирано досъдебното произвеждане. Съществува действителна заплаха обвиненият да се укрие или да извърши друго закононарушение, което се извежда от неналичието на трайна уседналост и обязаност с съответно обитаемо място, защото същият дълготрайно време обитава в друга страна, както и от трудовата му ангажираност, която е обвързвана със сезонна работа изискваща да перабивава на разнообразни места и на територията на страната.

Според съда съществува заплаха обвиненият да извърши закононарушение с оглед неприятните характеристични данни, същият е бил осъждан за разнообразни закононарушения от общ темперамент. В поддръжка на изводите на съда за съществуване на заплаха от осъществяване на закононарушение и укриване е и обстоятелството, че закононарушението, в което е упрекнат е за породена лека телесна щета във връзка с лице, с което съжителства и има дете. Същият демострира очевидно пренебрежение към открития публичен ред, както и във връзка с личността и във връзка с неговото дете, в чието наличие е осъществено действието.

До същите заключения е достигнал и районният съд, заради което постановеното от него определение бе доказано.

Определението на Окръжен съд – Хасково е дефинитивно и не предстои на обжалване и митинг.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР