ХАСКОВОНова Наредба за условията и критериите за финансово подпомагане на

...
ХАСКОВОНова Наредба за условията и критериите за финансово подпомагане на
Коментари Харесай

Общинари искат промяна за парите за спорта

ХАСКОВО

Нова Наредба за изискванията и критериите за финансово подкрепяне на спортните клубове в община Хасково предлага Постоянната комисия по спорт, туризъм и юношески действия при общински съвет – Хасково.
В бюджета на общината за 2018 година за спортните клубове са планувани 400 000 лева Постоянната комисия се ангажира с правенето на нов план за Наредба. Проведени бяха многократни срещи с всички представители на спортни клубове. При правенето на Наредбата, комисията се съобрази с техните оферти и мнения, се споделя в докладната, която ще бъде лазгледана на сесията през април.
С препоръчаният план за Наредба се дефинират изискванията, реда и критериите за разпределяне и систематизиране на финансови средства от община Хасково за подкрепяне на спортните клубове за развиването на детско – юношеския спорт. Право на финансово подкрепяне имат спортни клубове, със седалище и разрастващи активността си на територията на община Хасково. Конкретният размер на отпусканите финансови средства се дефинира по изискванията, реда и от органите, посочени в тази Наредба.
Средствата за подкрепяне на спортните клубове, одобрени с бюджета на община Хасково се разпределят както следва: 59% за подкрепяне на спортни клубове – самостоятелни спортове, съгласно критериите за оценка по Приложение 1. 34% за подкрепяне на групови спортове, съгласно критериите за оценка по Приложение 6. 2% за хората с увреждания и туристическите сдружения и 5% запас.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР