Хасково за пореден път има представители в изпълнителната власт, този

...
Хасково за пореден път има представители в изпълнителната власт, този
Коментари Харесай

Двама от новите министри пели в хора на Езиковата в Хасково 

Хасково за следващ път има представители в изпълнителната власт, този път - двама гласовити министри. Асен Василев и Атанас Атанасов са част от новото държавно управление, чийто състав бе гласуван преди часове. Освен родния Хасково, двамата ги свързва Езиковата гимназия в града и хор „ Лира “, в която са пели. Диригент на хора, който съществувал повече от 20 година, е Стефка Младенова, щерка на Борис Младенов, който през септември бе почетен посмъртно със званието „ Почетен жител на Хасково “.

Василев, който приключил гимназията през 1996 година, като спечелил Златаровска награда, бил ослепителен възпитаник по всички предмети. Името му е измежду тези, с които учебното заведение се гордее, вписано е в книгата за 50- годишнината на елитното учебно заведение. Затова никой не се учудил, че ще приключи Харвард. Ерудицията му правеше мощно усещане, спомня си преподавателката му по биология Магдалена Чучева. Дългогодишната учителка преподавала и на двамата. Атанасов се занимавал с всичко- спорт, изкуство, взел участие във всички учебни начинания, все пак се справял чудесно и в часовете по нелеката биология. Преподавателката му по география и стопанска система пък го помни като ухилен, добър, класът му бил доста обединен. Наско бе извънредно виновен във всичко, с което се захванеше, споделя още тя. След гимназията и той отпътувал за чужбина.

Днес учителите се радват на триумфа им и се гордеят със своите ученици. Гимназията не за пръв път дава министри, неин ученик, а също и участник в хора, е и Делян Добрев, народен представител и министър в кабинет на Борисов. Той също е учил в чужбина, само че се върна в родни си град. Президентът Румен Радев също учил в Езиковата, само че единствено година, след което се преместил в Математическата.

Най- хубавото е, че тези хора се връщат в родината си, споделят учителите им. Имаме освен министри, само че хора съумели в разнообразни поприща като политика, бизнес, изкуства, споделят още те и се надяват и в бъдеще това да е по този начин.

Свързани вести Парламентът гласоподава кабинета "Петков "! Ето ги министрите
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР