Хърватският токсиколог Франьо Плавшич смята, че лекарската намеса след отравянето

...
Хърватският токсиколог Франьо Плавшич смята, че лекарската намеса след отравянето
Коментари Харесай

Отровилият се в Хага военен погълнал цианид или арсеник

Хърватският токсиколог Франьо Плавшич счита, че лекарската интервенция след отравянето на Слободан Праляк най-вероятно не е била задоволително бърза, без значение за каква отрова става дума, оповестява хърватският щемпел.

Подчертавайки, че бързината е от основно значение за спасяването на живота на отровения пациент, изключително когато не е известно каква е отровата, Плавшич прибавя, че е минало доста време откогато Праляк е изпил отровата до приемането му в болничното заведение и е било прекомерно късно за интервенцията. Лекарят напомня, че и за най-силната отрова, поета през устата, е належащо известно време да навлезе в кръвта и да стане смъртоносна и през това време лекарите могат да оказват помощ, предава Българска телеграфна агенция.

Според данните Праляк е погълнал отровата в 11.30 часа, а колата на Бърза помощ е пристигнала в Хагския арбитражен съд едвам към 12.30. След това дошъл екипът за реанимация и едвам час по-късно Бърза помощ откарала пациента в болничното заведение.

Все още не е известно каква отрова е изпил Праляк, с изключение на, че е доста мощна и има догатки, че може да е цианид или арсеник, написа " Слободна Далмация ".

" Никога не съм виждала такова нещо, само че военачалник Праляк не ме изненада. Трябва да знаете, че той бе извънредно горделив човек ", разяснява за хърватския " Дневник " някогашният министър на правораздаването на Хърватия Весна Шкаре - Ожболт.

" Праляк бе човек с темперамент, който има избрани правила. Преценил е, че това ще бъде обръщение, което ще раздруса Хагския арбитражен съд ", сподели и ръководителят на Генералния общ брой Павао Милявац.

Депутатът от Мост Миро Бул съобщи, че Праляк е бил " хърватски боец, който е защитавал хърватския народ, Хърватия и Босна и Херцеговина ". " Наистина е тежко това, което се случва на хърватите в Босна и Херцеговина, хърватската страна е упрекната в незаконно сдружаване. Никога не мога да приема, че хърватски боец и хърватската страна са взели участие в незаконно сдружаване с изключение на в битката срещу великосръбската експанзия, провокирана непосредствено от Сърбия ", сподели Бул.

Хърватският военачалник е трансферирал цялото си имущество на осиновения си наследник Никола, който е наследник от първия брак на брачната половинка му Качуша с известния хърватски стихотворец и отстъпник Горан Бабич, оповестяват още хърватските вестници.

тагове боен отрова цианид арсеник
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР