Хърватският президент Зоран Миланович нарече ръководството на Европейския съюз най-бездарното

...
Хърватският президент Зоран Миланович нарече ръководството на Европейския съюз най-бездарното
Коментари Харесай

Хърватският президент нарече ръководството на ЕС „най-бездарното в историята“

Хърватският президент Зоран Миланович назова управлението на Европейския съюз " най-бездарното в историята ". Той предложи да бъде уволнен шефът на европейската дипломация Жозеп Борел.

По думите на Миланович, настоящето управление на Европейски Съюз е " камарила ". " Това е най-посредственото потомство европейски политици в историята, това са хора, които безусловно не осъзнават следствията от това, което вършат и от случилото се преди този момент ", акцентира Миланович, представен от ТАСС.

Като образец президентът на Хърватия уточни неотдавнашния спор сред Загреб и Брюксел.

По неговите думи, Борел е изпратил " скандално, грозно и лъжливо писмо " до хърватския външен министър Гордан Грлич Радман.

" Как централната европейска власт се обръща към своя пълновръстен член в отговор на законно искане да ни възприемат като останалите? Говорят се неистини, измисля се резолюция за нараснала сигурност, решения на европейските препоръки и неистини, неистини, неистини... Какво би трябвало да създадем в този момент? Оставката на този човек, това беше неговият формален отговор към страната Хърватия ", означи Миланович.

Както акцентира президента на Хърватия, писмото демонстрира отношението на един от водачите на Европейски Съюз към хърватските управляващи. По думите на Миланович, европейските служители „ ни възприемат като сляпоглухонеми простаци “.

Според него е належащо да се проверява корупционният скандал с някогашния евродепутат Ева Кайли и " да се откри в чии ползи е лобирала ".

Припомняме, че Ева Кайли и още няколко души са упрекнати в приемане на многомилионни подкупи от Катар. Но има възможност в тази ситуация да бъдат забъркани няколко десетки /до 60/ евродепутати.

Между другото, Катар към този момент заплаши, че този скандал може да се отрази отрицателно на енергийния разговор с Европейския съюз. Тази страна е един от най-големите снабдители на полутечен природен газ в света. И се смята от европейските страни за един от главните източници на LNG.

Що се отнася до хърватския президент, Зоран Миланович, то той е прочут с острите си мнения за управлението на Европейски Съюз. И освен на Европейския съюз. Например, неотдавна той сподели, че Украйна не заслужава да стане претендент за участие в Европейски Съюз.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР