Хърватската полиция повдигна първо по рода си обвинение за разпространение

...
Хърватската полиция повдигна първо по рода си обвинение за разпространение
Коментари Харесай

Бум на фалшиви новини в Хърватия за престъпления, извършени от мигранти

Хърватската полиция повдигна първо по рода си обвиняване за разпространяване на боязън от мигранти посредством подправени вести. Обвинението е повдигнато против мъж, който излъгал, че бил атакуван от мигранти, с цел да оправдае закъснението си за работа. Като доказателство за нападението, той снимал видеоклип, който локална телевизия излъчила.



След инспекция полицията в град Оточац откри, че нахлуване не е имало, а вестник „ Ютарни лист ” заяви, че мъжът просрочен за работа, тъй като бил пийнал. Говорител на полицията разясни, че обвиняването е повдигнато поради „ съчиняване и разпространяване на подправени вести, които нарушават мира и спокойствието на жителите ”. 34-годишният обвинен може да прекара до 30 дни в пандиза. Той обаче още стои зад изказванието си, че мигранти го нападнали с дървени пръти.

През последните дни подправените вести за жестокости, осъществени от мигранти, намират място освен в обществените мрежи, само че и в някои медии тук в Хърватия. Серията от погрешни информации идва откакто неотдавна стотици мигранти пробваха да преминат от Босна и Херцеговина на територията на Хърватия.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР