Хърватия ни изпреварва при влизането в еврозоната. Влизането там е

...
Хърватия ни изпреварва при влизането в еврозоната. Влизането там е
Коментари Харесай

Огнян Златев: Опасенията от влизане в еврозоната не се основават на никакви конкретни факти

Хърватия ни изпреварва при влизането в еврозоната. Влизането там е развой, при който има стъпки, които би трябвало да се изминат, откакто една страна е минала тези стъпки и те са оценени като сполучливи, нищо не стопира ЕЦБ, финансовите министри на страните от еврозоната и Европейска комисия да я поддържат. Това се случи с Хърватия и в този момент чака датата 1 януари 2023, сподели в " Още от деня " Огнян Златев, началник на представителството на Европейската комисия в Хърватия.

" След като до този миг не сме получили такава покана, имаме какво да свършим " означи Златев на въпрос за България.

Спор по какъв начин ще се отрази приемането на еврото върху стопанската система се води във всяка една страна, на която следва да влезе в еврозоната, същите диспути са се водели в прибалтийските страни, такива обществени полемики е имало и в Хърватия, разяснява Огнян Златев.

" Работа на държавното управление, на централната банка е да организира задоволително ясна акция, с която да изясни за какво тези опасения не се основават на никакви съответни обстоятелства ", съобщи ръководителят на представителството на Европейската комисия в Хърватия.

На въпрос за Шенген и приемането ни там Златев разясни, че не би трябвало да се съпоставят процесите на присъединение на Румъния и България от една страна и на Хърватия от друга, тъй като за нашите страни се поставяше изискването в границите на две или три години да има позитивни отчети по тъй наречените механизъм за съдействие и инспекция, до момента в който за Хърватия няма подобен механизъм.

Вижте целия диалог.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР