Харизматичният поет с китара Владимир Висоцки влезе офицално в Двора

...
Харизматичният поет с китара Владимир Висоцки влезе офицално в Двора
Коментари Харесай

Поетът с китара влезе в Двора на кирилицата

Харизматичният стихотворец с китара Владимир Висоцки влезе офицално в Двора на кирилицата в остарялата столица Плиска. В понеделник неговият бюст-паметникът беше открит в Алеята на писателите, творили на кирилица, от Александра Дергачева, вицеконсул на Руската федерация във Варна. За тържеството пристигна и неговият скулптор скулптора акад.Григорий Потоцки.
 k-1  k-2_800x557  k-3_800x574  k-4_800x590
Руски ритми и български песни огласиха културно-историческия комплекс. Руският фолклорен отбор „ Кирилица ” и танцовият отбор „ Фантазия ”-Москва поздравиха гостите. Голямата изненада за присъстващите бе песента “Вечеряй, Радо”, изпълнена на български от отбор “Кирилица”.

Алеята на писателите, част от Двора на кирилицата, расне от предходната година. В нея ще бъдат увековечени 80 създатели – български, съветски, осетински, ингушски, чувашки, сръбски, дагестански, узбекистански, чеченски, балкарски, кабардински, бурятски и калмикски, възнамерява основателят й Карен Алексанян. Част от концепцията му към този момент е осъществена. Това лято тук ще бъдат открити и монументи на класиците ни Петко Славейков, Йордан Йовков и Николай Хайтов.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР