Обвиняемият по дело за подривна дейност при избори в Джорджия преди това беше обвинен в нападение на агент на ФБР

...
Харисън Флойд, един от 18-те съобвиняеми на президента Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Харисън Флойд, един от 18-те съобвиняеми на президента Доналд Тръмп по делото за подривна дейност при изборите в Джорджия през 2020 г., беше обвинен през май за нападение над агент на ФБР, дошъл да му връчи призовка да свидетелства пред голямо федерално жури във Вашингтон, окръг Колумбия.

Флойд заплаши двама агенти на ФБР, които му връчиха призовката в апартамента му в Роквил, Мериленд на 23 февруари, като изтича след тях и „удари“ един агент „гърди в гърди“, гласи клетвена декларация.

Флойд, лидер на организацията Черни гласове за Тръмп, е обвинен в обикновено нападение срещу федерален служител.

CNN се свърза с неговия адвокат за коментар.

Според The ​​Washington Post, който първи съобщи за ареста му, Флойд е бил призован да свидетелства пред голямо жури, свикано от специалния прокурор Джак Смит, за да разследва опитите за отмяна на изборите през 2020 г., според двама души, запознати с въпроса.

Според клетвената декларация Флойд лъжливо е твърдял, че агентите на ФБР не са се идентифицирали или показали идентификацията си, преди да го проследят нагоре по стълбите и да му връчат призовката.

Твърди се, че в един момент от взаимодействието Флойд извикал на полицаите да „излизат“ и да „се отдръпнат“, крещейки, че не знае кои са те, въпреки че агентите казаха в клетвената декларация, че са показали пълномощията си от ФБР и обясниха, че са там, за да му връчат призовка от голямо жури.

Полицаите, според клетвената декларация, казаха, че се отдръпват и си тръгнаха.

Флойд, който се обадил на полицията след инцидента, казал на полицаите, че двамата агенти са се „свързали“ с него, което агентите отрекоха, се казва в клетвената декларация.

Флойд също така казал на полицейските служители, че когато видял, че един от мъжете има пистолет, той „почти се хванал за него“ и добавил, че след като свалил дъщеря си, с която бил, той затръшнал вратата на апартамента си зад двамата агенти, за да може „вземете оръжие“ от кухнята му, се казва в клетвената декларация.

Според клетвената декларация Флойд е казал на полицаите, че агентите „имаха късмет, че нямах пистолет в себе си, защото щях да застрелям“ един от тях.

Флойд отделно е изправен пред обвинения в нарушаване на закона за рекет в Джорджия, заговор за извършване на привличане на неверни изявления и писания и оказване на влияние върху свидетели в разследването на окръжния прокурор на окръг Фултън за опити за отмяна на изборните резултати в щата.

Както CNN съобщи по-рано, Флойд е уредил среща между избирателния работник в окръг Фултън Руби Фрийман и Тревиан Къти, бивш публицист на музикантите Р. Кели и Кание Уест. По време на срещата, записана на видео от полицията, се твърди, че Кути е оказвала натиск и е заплашвала Фрийман, позовавайки се на неоснователни твърдения, че е замесена в измама на гласоподаватели.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР