Харчим над 2 милиарда лева за празниците, показват данните на

...
Харчим над 2 милиарда лева за празниците, показват данните на
Коментари Харесай

НАП очакват рекордни харчове по Коледа и Нова годинa

Харчим над 2 милиарда лв. за празниците, демонстрират данните на Националната организация за приходите, предава Нова Телевизия.
Тази година се чака върхът да бъде усъвършенстван. Според икономистите пикът на извършването на покупки се чака да е на 23 и 24 декември.
Средно в най-натоварените дни ще извадим от джоба си 250 млн. лева дневно. Всеки трети българин е заделил към 200 лева, а 7% от хората могат да отделят до 50 лева
Тази година специалисти чакат рекордната сума от 2 милиарда лв. да похарчим единствено за Коледа. В сметката влизат парите, които отделяме за дарове, пътувания и празничната софра.
Много от хората не се замислят толкоз съществено и пазарят непринудено - на правилото на Коледа всичко ни би трябвало. При електронната търговия се оказва, че електрониката е сменена от модата.
Така клик след клик и магазин след магазин общата сметка на българина набъбва до 2 милиарда лв.. Става дума единствено за парите, изхарчени у нас, без да се включват платените авансово резервации или екскурзии в чужбина.
Основната част от парите за Коледа са спестени, само че за поредна година доста от хората ще търсят и заеми. Експертите поучават да теглите дребни суми за къс интервал.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР