Характера ни неминуемо зависи от професията, която упражняваме. В повечето

...
Характера ни неминуемо зависи от професията, която упражняваме. В повечето
Коментари Харесай

Характер според професията ни

Характера ни неизбежно зависи от специалността, която упражняваме. В множеството случаи, даже неумишлено, ние избираме специалност поради нашите пристрастености и особености на характера.

Но въпреки това идва въпросът, дали не е тъкмо противоположното – т.е. дали специалността която упражняваме не видоизменя и дефинира нашия темперамент. Влиянието в тези две направления е освен невероятно, само че постоянно и неизбежно.

Когато човек стартира да зависи от специалността си, това се назовава " професионална дисторция ". Всички сме били очевидци на най-малко един човек, издигнал се от служител в шеф, чието държание неизбежно се променя до неразбираемост.

 Работа

Обратното би се получило с човек, не до такава степен благ с близките, който стартира работа, в която се изисква благо отношение и поддържане на положителния звук. В резултат на това характерът му се променя радикално до неразбираемост.

В множеството случаи обаче специалността приказва неоспоримо за характера на индивида. Няма по какъв начин да си визиите състезател с мек темперамент и без целенасоченост. Или художник, който повече обича да счита, в сравнение с да рисува. За тези хора специалността е огледало на същността.

Ако към момента не сте разбрали коя е идеалната за вас специалност или усещате, че тази, която практикувате сега не е ви е по сърце, просто спрете за миг и се замислете за вашите най-отличаващи се личностни черти.

 Работохолизъм

Ако обичате да поддържате връзка да вземем за пример, то би било добре да се насочите към специалност, обвързвана с многочислени контакти и работа с хора. Ако пък обичате да сте съсредоточени и вглъбени, то изберете специалност, изискваща повече централизация.

Следващата стъпка е да си визиите триъгълника със страни Аз мога, Аз желая и Трябва. Когато размислите по тези въпроси, точно характерът ви ще се прояви и ще ви подскаже накъде да се насочите.

Като цяло, характера на човек предстои на смяна през целия живот. Практикуването на дадена специалност също. Психолози настояват, че главното е специалността ни да ни е забавна.

Тогава характера самичък се нагажда към новата конюнктура, а на моменти това даже не се постанова. Не би трябвало да се страхувате от новостите, тъй като точно те могат да се окажат най-ползотворни за вас.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР