Хаос, блато, безстопанственост - така министрите обобщиха завареното от служебния

...
Хаос, блато, безстопанственост - така министрите обобщиха завареното от служебния
Коментари Харесай

Отчетът на служебния кабинет: Хаос, системен безпорядък и липса на правила

Хаос, тресавище, занемареност - по този начин министрите обобщиха завареното от служебния кабинет след месец власт.

Според премиера Стефан Янев задачата на новата власт е да вкара и нов жанр на ръководство, а рецензиите за чистки бяха изрично отхвърлени.

Снимка: bTV
Служебното държавно управление готви и поредна промяна - този път на шефа на Агенцията по вписванията Габриела Козарева.

Месецът власт служебният министър председател заключи с думите - " ще ви се стори доста повече от месец като видите какво установяваме ".

„ Колкото повече се заравяме в съответните браншове, намираме освен това от безпорядък. Системен хаос и липса на правила. Корупция, маскирана във тип на законосъобразна форма “, съобщи служебният министър председател Стефан Янев.

А най-ясният образец за маскирането на корупцията съгласно премиера са повишените цени на разноските при ремонта на язовирите.

„ Икономически компании са основани, обрасли с постановления на Министерски съвет, които разрешават това “, сподели Янев.

„ Специфичен образец ДКК в Министерство на стопанската система, до нея има компания " Монтажи ". Когато от страната влязат 630 милиона лв. в компанията и тя съобщи тези средства на „ Монтажи “ - какво се случва, имаме похарчване на едни пари без публични поръчки “, съобщи икономическият министър Кирил Петков.

Снимка: bTV
Според финансовият министър половината от държавните разноски през последните 4 години са възлагани през държавни компании без конкурс и без публични поръчки. Нарушения се засичат и при осъществяване на публични поръчки

„ Закупуването на горива за отопление от държавните ведомства. В публичната поръчка са залагани горива с висок данък, след това са купувани с невисок и към едни джобове са текли по 300 лв. на звук “, сподели Асен Василев, министър на финансите.

Финансовото министерство към този момент работи по актуализацията на бюджета. Освен бюджета служебният кабинет ще пренапише и Плана за възобновяване, по който страната ни чака към 16 милиарда от Брюксел. Забавянето обаче няма да докара до загуба на пари.

„ Има малко закъснение, което се дължи на отхвърли на предходната власт да го съобщи и някои механически неизправности, които бяха оставени на нас да решим “, изясни Атанас Пеканов, министър по ръководство на европейските средства.

Не малко са и проблемите в опазването на здравето, най-много свързани с Коронавирус епидемията.

“Лошите резултати, които отчитаме в битката с пандемията, се дължат на две съществени аргументи - едната е недоброто положение на здравната система като цяло и другата е неприятното ръководство на рецесията “, съобщи здравният министър Стойчо Кацаров.

А положителната вест съгласно Кацаров е растежът на броя на имунизираните възрастни хора през последните дни.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР