Министерският съвет одобри създаването на Многопрофилна болница за активно лечение

...
Министерският съвет одобри създаването на Многопрофилна болница за активно лечение
Коментари Харесай

В София строят нова Многопрофилна болница за активно лечение

Министерският съвет утвърди основаването на „ Многопрофилна болница за интензивно лекуване „ Мама и Аз “ в София.

Съгласно показаната планова документи, вложителят „ Търговска лига - Глобален аптечен център “ АД има желание да сътвори лечебно заведение за болнична помощ „ Многопрофилна болница за интензивно лекуване „ Мама и Аз “, което ще реализира на територията на гр. София.

Лечебната активност ще се осъществя по 39 медицински специалности, в 30 клиники и отделения с общо 413 кревати, отделения без кревати и лаборатории за диагностика и лекуване на лица както от 0 до 18 години, по този начин и над 18-годишна възраст. Според обсъжданите документи, актуалният план има за съществена цел даване на налични и качествени медицински услуги, възстановяване качеството на живот на нуждаещите се пациенти и понижаване на страданията.

Инвеститорът има подготвеност за създаване на многопрофилната болница в период до 48 месеца от решението на Министерския съвет за одобрение основаването на лечебното заведение за болнична помощ.

За построяването на „ Многопрофилна болница за интензивно лекуване „ Мама и Аз “ вложителят разполага с наличен парцел на отзивчиво място. Около парцела е налице добре планувана и построена инфраструктура, която дава отговор на потребностите на нараствания трафик. Предвижданата инвестиция за създаване на „ Многопрофилна болница за интензивно лекуване „ Мама и Аз “ “ е в размер на 120 млн. лв.. Проектът ще бъде осъществен с парични средства от комерсиалната активност на вложителя, както и посредством средства от банкови институции.

В рамките на процедурата по Закона за лечебните заведения е получено и мнение от НЗОК, съгласно което се смята за допустимо финансирането на декларираните действия в интервала на тяхното осъществяване в границите на одобрените от Надзорния съвет на НЗОК финансови параметри на лечебното заведение за подписване на контракт с НЗОК.

С оглед на показаната по законосъобразния ред информация, Министерски съвет реши да утвърди основаването на „ Многопрофилна болница за интензивно лекуване „ Мама и Аз “, гр. София. Съгласно нормативните условия, с решението е избран период от четиридесет и осем месеца, в който шефът на сдружението да подаде заявление до министъра на опазването на здравето за издаване на позволение за реализиране на лечебна активност по реда на Закона за лечебните заведения.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР