Хънтър Байдън ще се пледира за невинен по обвинения за притежание на оръжие

...
Синът на президента на САЩ Джо Байдън, Хънтър, ще пледира
Коментари Харесай

Синът на президента на САЩ Джо Байдън, Хънтър, ще пледира невинен по три наказателни обвинения, свързани с покупка на оръжие, направена от него през 2018 г. , каза неговият адвокат.

В писмо до съдията, адвокатът Абе Лоуел потвърди планираното изявление, като същевременно поиска първоначалното явяване в съда да се проведе дистанционно.

Г-н Байдън беше обвинен миналата седмица за притежание на пистолет, докато е употребявал нелегални наркотици, и излъга, за да го купи.

Ако бъде признат за виновен, той може да получи до 25 години затвор.

53-годишният "ще се откаже от четенето на обвинителния акт, който е само няколко страници и лесно може да бъде прочетен на видеоконференция“, пише г-н Лоуел в съдебната документация от две страници във вторник.

Г-н Лоуел добави, че търсенето на видео изслушване не е случай на сина на президента, който „търси някакво специално отношение“.

Вместо това, каза той, това би „минимизирало ненужната тежест за правителството ресурси и прекъсването на съдебната палата и централните части" от подробностите на Тайните служби, придружаващи г-н Байдън.

Но прокурорите се противопоставиха на искането за виртуално изслушване, съдия Кристофър Бърк каза пред съда късно в понеделник.

Тази извънредна новина се актуализира и повече подробности ще бъдат публикувани скоро. Моля, опреснете страницата за най-пълната версия.

Можете да получавате извънредни новини на смартфон или таблет чрез приложението BBC News. Можете също да следвате @BBCBreaking в Twitter, за да получавате най-новите сигнали.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР