Хънтър Байдън пледира невинен по данъчни обвинения, след като сделката се разпадна

...
Синът на президента на САЩ Джо Байдън, Хънтър, пледира невинен
Коментари Харесай

Синът на президента на САЩ Джо Байдън, Хънтър, пледира невинен за две данъчни престъпления, след като сделката с федералните прокурори на Съединените щати се разпадна по време на съдебно заседание, след като съдия изрази опасения относно споразумението.

Хънтър Байдън беше обвинен миналия месец в две данъчни престъпления за неплащане на повече от 100 000 долара данъци от над 1,5 милиона долара доход през 2017 г. и 2018 г.

Той беше сключил споразумение с прокурорите, които планираха да препоръчат две години пробация. Тази сделка вече е задържана.

Но по време на изслушването в сряда имаше спор в съда дали първоначалното споразумение му осигурява защита срещу бъдещи обвинения.

Съдията от окръжния съд на САЩ Мериелън Норейка, която беше назначена от бившия президент Доналд Тръмп, изрази опасения относно езика на сделката. Норейка даде на адвокатите и прокурорите 30 дни да обяснят защо трябва да приеме първоначалната сделка.


Това провали производството, изненадващо развитие, тъй като молбата беше внимателно договорена в продължение на седмици и включваше дълъг разговор между прокурорите на Министерството на правосъдието на САЩ и адвокатите на Байдън.

Сделката за признаване на вината, обявена миналия месец, дойде след продължило години разследване на Министерството на правосъдието на данъците и чуждестранните бизнес сделки на втория син на президента демократ, който призна, че се бори със зависимост след смъртта на брат си Бо Байдън през 2015 г.

Имаше за цел да разчисти въздуха за Хънтър Байдън и да предотврати съдебен процес, който би генерирал седмици или месеци разсейващи заглавия. Прокурорите казаха в съда в сряда, че той остава във федерално разследване.

Републиканците настояваха, че Хънтър Байдън е сключил добра сделка и обвиниха Министерството на правосъдието, което ускорява разследването на Тръмп, фаворитът на първичните президентски избори на Републиканската партия през 2024 г., в двойни стандарти.

Тръмп вече е изправен пред щатско наказателно дело в Ню Йорк и федерално обвинение във Флорида.

Но миналата седмица беше изпратено целево писмо до Тръмп от специалния прокурор Джак Смит, което предполага, че бившият президент може скоро да бъде обвинен по нови федерални обвинения, този път включващи борбата му да се придържа към властта след загубата му на изборите през 2020 г. от Джо Байдън.


Републиканците заявиха фаворизиране, като казаха, че синът на президента на САЩ се измъква лесно, докато Тръмп е несправедливо критикуван.

От своя страна президентът Байдън каза много малко публично, освен да отбележи: „Много се гордея със сина си.“

В сряда следобед говорителят на Белия дом Карин Жан-Пиер отправи конкретни въпроси по случая към Министерството на правосъдието на САЩ и юридическия съветник на Хънтър Байдън.

„Хънтър Байдън е частен гражданин и това беше личен въпрос за него“, каза Жан-Пиер пред репортери.

„Както казахме, президентът, първата дама, те обичат сина си и го подкрепят, докато той продължава да изгражда отново живота си. Този случай беше разглеждан независимо, както всички знаете, от Министерството на правосъдието под ръководството на прокурор, назначен от бивш президент, президента Тръмп.“

Източник: Ал Джазира, Асошиейтед прес
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР