Хамдан каза още, че ако утре Международният съд в Хага

...
Хамдан каза още, че ако утре Международният съд в Хага
Коментари Харесай

Хамас пуска всички израелски заложници, ако Израел освободи всичк...

Хамдан сподели още, че в случай че на следващия ден Международният съд в Хага излезе с решение, призоваващо за преустановяване на огъня в линията Газа, палестинското придвижване ще го съблюдава, в случай че Израел отвърне със същото.

Преговорите с посредничеството на Катар за реализиране на договорка за освобождение на заложниците, които остават в плен на палестинската формация в Газа, стопираха в задънена улица поради отхвърли на Израел да одобри непрекъснато преустановяване на огъня. 

Последното предложение на Катар включва пауза във военните дейности в Газа за към месец, през който Хамас ще освободи останалите заложници в подмяна на това Израел да освободи палестински пандизчии на три стадия. Но договарянията са в застой поради отхвърли на Израел да употребява ново съглашение, с цел да работи за непрекъснато преустановяване на огъня - нещо, за което Хамас упорства.

Очаква се през уикенда представители на Централно разузнавателно управление на САЩ и " Мосад " да се срещнат в Катар, с цел да опитат да намерят излаз от обстановката.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР