Хамбургер постигна важна победа с 2:1 в гостуването си на

...
Хамбургер постигна важна победа с 2:1 в гостуването си на
Коментари Харесай

Фенове в Германия прекъснаха мач с топки за тенис

Хамбургер реализира значима победа с 2:1 в гостуването си на Херта Берлин в среща от 20-ия кръг на немската Втора Бундеслига. И трите попадения паднаха през втората част, когато Миро Мухайм откри за гостите в 57-ата, само че Харис Табакович изравни за столичани пет минути по-късно. Победният гол за отбора от Хамбургер осъществя Людовит Рейс в 82-ата минута.

Мачът обаче ще се запомни с това, че беше спрян за към половин час, откакто почитателите показаха митинга си срещу навлизането на частни вложители в немския футбол по любопитен метод. Първо, гостуващата агитка хвърля тенис топки по терена през първата част, само че за малко време и без съществени последствия.

Десетина минути след почивката пристигна редът на последователите на Херта при ъглов удар. Въпреки апелите да спрат хвърлянето на тенис топките, те продължиха. Съответно мачът беше пресечен. Футболистите бяха прибрани от съдията в съблекалните. Запалянковците издигнаха и плакати против Германската футболна лига още през първата част.

С тази победа Хамбургер се възползва от неверната стъпката на Холщайн Кийл и се намести на втората позиция с актив от 37 точки, като изостава с пет от водача Санкт Паули. Херта пък продължава с незадоволителното си показване и остава на десето място с 26 пункта.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР