Хамас имаше за цел да провокира по-широка война с терористичните

...
Хамас имаше за цел да провокира по-широка война с терористичните
Коментари Харесай

Екстремистите на Хамас се бяха подготвили за „втора фаза“ на терористични атаки в Израел, се казва в доклада

Хамас имаше за цел да предизвика по-широка война с терористичните офанзиви от 7 октомври, се споделя в отчет.

Анализатори сподели пред The ​​Washington Post, че въоръжената група е възнамерявала още по-мащабни удари.

Отговорът на Израел на офанзивите от 7 октомври провокира опасения, че насилието може да се популяризира.

Бойците на Хамас се бяха подготвили за „ втора фаза " на терористични офанзиви в Израел с вярата да предизвика по-широк спор в Близкия изток, заяви The Washington Post.

The Post, цитирайки повече от дузина сегашни и някогашни чиновници на разузнаването и сигурността от четири западни и страните от Близкия изток, споделиха, че екстремистите са носили задоволително хранителни запаси и муниции, с цел да им стигнат няколко дни.

Някои също са носили документи, които включват детайлности за това по какъв начин да нападат по-дълбоко вътрешен Израел, съгласно отчета. Бойци на Хамас желаеха да доближат до огромните израелски градове и имаха проекти за навлизане в Западния бряг.

На 7 октомври терористите на Хамас убиха повече от 1200 души и отвлякоха още 240, споделиха израелските управляващи. Израел стартира талази от офанзиви против Газа в седмиците след офанзивите, които съгласно ръководените от Хамас здравни управляващи в Газа са умъртвили минимум 11 000 души. и чиновници на разузнаването, представени от The Post, са знаели, че мащабът на клането на 7 октомври ще предизвика израелски нахлувания в Газа.

Той обаче счита, че офанзивите са били оправдани, в случай че провалят договарянията за нормализиране на връзките сред Израел и арабски народи и предизвика нова вълна от антиизраелска опозиция.

„ Те имаха доста ясно око какво ще се случи с Газа на идващия ден “, почитан израелски боен чиновник, участващ в следствията на Клането на 7 октомври сподели The Post. „ Те желаеха да купят своето място в историята – място в историята на джихада – за сметка на живота на доста хора в Газа. “

В резултат на офанзивите Израел влезе в конфликт с Хизбула, подкрепяна от Иран въоръжена формация, през северната му граница и имаше възобновено принуждение на Западния бряг.

Съединени американски щати изпратиха две ударни групи от самолетоносачи в района, с цел да възпират експанзията от страна на Иран или неговите съдружници.

Прочетете истинската публикация в Business Insider

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР