Халфът на Рома Николо Дзаниоло ще поиска сериозно увеличение на

...
Халфът на Рома Николо Дзаниоло ще поиска сериозно увеличение на
Коментари Харесай

Дзаниоло иска сериозно увеличение на заплатата

Халфът на Рома Николо Дзаниоло ще изиска съществено нарастване на заплатата си, с цел да подпише нов контракт с " вълците ", твърди " Гадзета дело Спорт ". Настоящият договор на 23-годишния футболист изтича през лятото на 2024 година и шефовете на клуба към този момент се замислят, че е време да започват договаряния за неговото удължение. Още повече, че Дзаниоло е обект на сериозен интерес от страна на Ювентус и Тотнъм и за " вълците " става все по-трудно да удържат натиска им.

Желанието на Рома е да обвърже Дзаниоло до 2027 година. От клуба са подготвени да вдигнат заплатата му на 3,5 милиона евро на сезон. Футболистът и сътрудниците му обаче ще упорстват за много по-голяма сума, която да отразява по-добре статута му на главен състезател в клуба.

Двете страни ще имат публична среща в края на месеца по време на паузата за националните тимове. Тогава договарянията ще бъдат стартирани, като ще се търси компромисен вид, който да устройва всички забъркани.

Дзаниоло дойде в Рома от Интер през 2018 година като част от договорката за прекосяването на Раджа Наинголан на " Сан Сиро ". Това се оказа страховит удар за " вълците " и младокът бързо разви капацитета си на " Олимпико " и се трансформира във значима фигура за клуба, като към този момент има 113 мача, 22 гола и 15 асистенции с екипа на римляните. Освен това той е и национал на Италия с 9 мача и 2 гола за Скуадра адзура. Големият проблем на младока е, че постоянно получава травми, които го вадят за дълъг интервал от игра.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР