Халфът на Реал Мадрид Федерико Валверде е бил трансферна цел

...
Халфът на Реал Мадрид Федерико Валверде е бил трансферна цел
Коментари Харесай

Барса, Юнайтед и Арсенал се разминали с халф на Реал Мадрид

Халфът на Реал Мадрид Федерико Валверде е бил трансферна цел на Барселона, Манчестър Юнайтед и Арсенал преди да бъде притеглен на “Сантиаго Бернабеу” през лятото на 2016 година. Това разкри Родолфо Катино, който е вицепрезидент на Пенярол - родният клуб на 21-годишния уругвайски национал.

“Валверде ще завоюва Златната топка. Той е един от огромните играчи, които са пристигнали от нашата татковина, дружно с Луис Суарес и Диего Форлан. Не знам дали ще е тази година или в идващите две, само че ще я завоюва, тъй като има грациозност, каквото никой различен няма. Валверде схваща футбола и всичко, което той значи.
" Arsenal came to Montevideo to sign Valverde, but their offer was too low " https://t.co/8d3KtuiY65
— AS English (@English_AS) November 29, 2019 Арсенал го предложения на посещаване на подготвителната им база, когато той беше 16-годишен. Ние приехме, само че му казахме, че няма да играе, защото се страхувахме да не се контузи. От Арсенал обаче настояха той да играе и ние се съгласихме, само че при застраховка от 6 млн. евро при положение на негова контузия. Няколко месеца по-късно те пристигнаха в Монтевидео, с цел да подпишат с него, само че офертата им беше прекомерно ниска и не постигнахме съглашение. Манчестър Юнайтед и Барселона също го следяха. Юнайтед бързо се отхвърлиха, до момента в който от Барса не желаеха да платят желаната сума, даже и не се приближиха до цената му. Така те изпуснаха огромен състезател единствено тъй като не желаеха да положат финансови старания. Реал Мадрид повярваха във Феде, тъй като скаутът им Хуни Калафат видя нещо особено в него. Платиха 5 млн. евро плюс бонуси. Оказа се, че са взели вярното решение”, показа Катино в изявление за AS.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР