Халфът на Етър Красимир Станоев е първият футболист в Ефбет

...
Халфът на Етър Красимир Станоев е първият футболист в Ефбет
Коментари Харесай

Има вече първи потвърден случай на наш футболист с COVID-19

Халфът на " Етър " Красимир Станоев е първият футболист в Ефбет лига, който е доказан като притежател на COVID-19, откакто и втората му проба се оказа позитивна. От великотърновския клуб оповестиха, че на играча предстои интервал от 28 дни карантина, преди да се причисли още веднъж към тима.

" Чувствам се добре. Излязоха и вторите резултати, които демонстрират, че съм позитивен, само че и че имам антитела, което значи, че съвсем съм изкарал вируса. Не съм усетил нищо, тъй като се усещам здрав. Всички другари и родственици са добре, което ме радва. Съжалявам единствено, че ми постановиха 28 дни карантина. Физически съм добре, трети ден съм вкъщи и не съм излизал. Приемам го с усмивка като нещо, което би трябвало да мина. Това не е нещо срамно и не се тормозя от това. Надявам се идващите ми проби да са негативни, с цел да мога да стартира и самостоятелно да упражнявам. Не съм контактувал с другите играчи, с изключение на когато ни взимаха теста. Всичките им резултати са негативни и това доста ме радва ", разяснява самият Станоев.

Очаква се и втората проба на защитника на " Славия " Емил Виячки, който също бе дал позитивен първи тест. Това удостовери и президентът на клуба Венцеслав Стефанов, който бе очевидно раздразнителен от обстановката. " Да, вярна е информацията. Но той нарушител ли е, народен изменник ли е?! Изолиран е, подхванати са ограничения. Вие естествени ли сте, бе?! " , разяснява Стефанов пред bTV.

Иначе множеството други клубове от Ефбет лига се похвалиха, че взетите проби са негативни. Това сториха " Левски ", " ЦСКА-София ", пловдивските " Локомотив " и " Ботев ", " Берое ", " Царско село ", " Арда " и " Витоша " (Бистрица). Първи, още през вчерашния ден, с изцяло негативни проби се похвалиха от " Ботев " (Вр). Още се чакат резултатите от " Лудогорец ", " Черно море " и " Дунав ".

Предварителното тестване за коронавирусна зараза се провежда от БФС като наложителна мярка преди възобновяване на подготвителния развой. Футболният съюз поема разноските за проучване на до 30 души от всеки от 14-те тима в елитната дивизия.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР