Хакерските атаки срещу HBО, свързани с „Игра на тронове. След

...
Хакерските атаки срещу HBО, свързани с „Игра на тронове. След
Коментари Харесай

Хакери разпространиха телефоните на звездите от "Игра на тронове", искат милиони долари откуп

Хакерските офанзиви против HBО, свързани с „ Игра на тронове ". След като преди няколко дни незнайни киберпрестъпници разрушиха отбраната на малкия екран и се докопаха до сюжетите на остатъка от сериите от сегашния сезон, за които разгласиха информация в интернет, в този момент те разпространиха и телефонните номера на някои от звездите в сериала.

Сред тях да номерата на Емилия Кларк (Денерис), Питър Динклидж (Тирион) и Лина Хийди (Церсей), както и техни имейли, оповестява „ Гардиън ".

Хакерите да им бъде заплатен милионен откуп, в противоположен случай ще пуснат онлайн цели епизоди на сериали на HBO и поверителна корпоративна информация.

В петминуто видео до изпълнителния шеф на канала Ричард Плеплер човек, наричащ себе си, " господин Смит " упорства на групата хакери да им бъде платено до 3 дни. Те желаят 6-месечните си доходи в биткойн, като настояват, че на месец изкарват сред 12 и 15 млн. $ от изнудване на организации, чиито данни са откраднали. Допълват още, че им е лишило тъкмо 6 месеца да обхванат в базата на HBO и че имат 1,5 терабайта информация на канала. От HBO обявиха, че работят с полицията и следствието по случая продължава.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР