Хакерските атаки не се случват само във филмите, нито са

...
Хакерските атаки не се случват само във филмите, нито са
Коментари Харесай

Признаци, че сте лесна плячка за хакерите

Хакерските офанзиви не се случват единствено във филмите, нито са ориентирани единствено към огромните компании. Всеки от нас може да стане жертва на хакерски офанзиви. Дори и най-хубавата антивирусна стратегия няма да ви отбрани от всичко в интернет, в случай че вие самите не развиете привички за онлайн сигурност.

Ако още не сте привикнали с интернет или просто в никакъв случай не сте чели за нещата в онлайн пространството, които ви излагат на заплаха, време е да измененията това. Има няколко признака, че сте лесна плячка за хакерите, които можете да поправите съвсем без никакви старания.

Един от първите привички, които интернет ползвателят би трябвало да развие, е да не отваря нищо, което му е изпратено или е качено някъде от непознати източници. Ако сте прекарали задоволително време онлайн, най-вероятно знаете какво е спам.

Въпреки, че спамът е една от най-невинните форми на интернет принуждение, при неверен метод към спама, той може да нанесе доста вреди. Например, когато получавате спам писма в пощата си, в случай че не ги отваряте, а ги преместите в директория „ спам ”, те са безобидни.

Но в случай че отваряте такива писма и сваляте от тях файлове, то значи сте доста лесна плячка за хакерите. Файлове или линкове в спам писма могат да съдържат вируси, които да рискуват вашата сигурност.

Същото се отнася и за реклами, изскачащи прозорци и позволения за вести от уеб-сайтове. Освен бисквитките и изискванията за позване, уеб страниците рядко ще желаят от вас друго, с което да се съгласите, с цел да ги употребявате. Ако някой уебсайт желае от вас да му разрешите да ви изпраща известия, блокирайте го.

Обичайно това не въздейства на функционалността на уеб страницата, само че ще ви избави от спам.

 онлайн сигурност

Както не би трябвало да приемате нищо от съмнителни източници, по този начин и вие не би трябвало да им давате нищо.

Ако вкарват персоналните си данни в непознати онлайн уеб сайтове или купувате неща от незнайни и съмнителни уеб сайтове, то можете да останете освен без покупката си, само че и с откраднати персонални данни. Не предприемайте онлайн извършване на покупки, в случай че уеб сайтът не е прочут и употребен от доста хора.

Разбира се, няма по какъв начин да не споменем паролите. Те са доста значима част от нашата интернет сигурност. Ако употребявате лесни и явни пароли, освен хакери, а и елементарните хора биха могли да получат достъп до акаунта ви.

Пък в случай че употребявате една и съща явна ключова дума за всеки ваш акаунт, тогава ставате напълно лесна плячка в онлайн пространството. Обаче, в случай че си мислите, че дълга ключова дума значи комплицирана ключова дума, това не е правилно.

Освен очевидните “123456789 ”, вашето име, ЕГН, “password ” и други сходни, има и други пароли, които са също толкоз лесни за хакерите. Силни и ефикасни пароли са тези, които се състоят от огромни и дребни букви, числа и по опция знаци. Колкото по-разнообразна е паролата, толква по-силна е. Само би трябвало да се постараете и да я запомните.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР