Хакерската група Анонимните заплашва да спре интернета в целия свят

...
Хакерската група Анонимните заплашва да спре интернета в целия свят
Коментари Харесай

"Анонимните" заплашиха да спрат интернета в целия свят на 31 март

Хакерската група " Анонимните " заплашва да спре интернета в целия свят на 31 март, заяви през вчерашния ден уеб сайтът webpronews. За тогава тя е възнамерявала офанзива против 13-те DNS сървъра, които съставляват основата на международната мрежа. Операцията е наречена " Световно затъмнение ", оповестява КРОСС.

Ударът ще бъде осъществен посредством програмен продукт, който нарушава работата на тези сървъри. Когато те не могат да отговорят на запитвания за така наречен система за имената на домейните (DNS), потребителите не могат да отворят мечтаните страници и считат, че интернетът " не работи ".

Протестът този път е ориентиран против " СОПА, Уолстрийт, безотговорните държавни управления и банкерите, които от нарцисизъм и чист садизъм са довели света до гладна гибел ", се споделя в изказване на групата.

Експерти въпреки всичко се съмняват, че акцията на хакерите може да приключи с цялостен триумф. 13-те DNS сървъра са ситуирани по целия свят. Всеки от тях на процедура съставлява отклонение от голям брой сървъри с общ айпи адрес. В системата по този метод са свързани общо 259 сървъра към разнообразни провайдъри.

Източник: factor-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР