Хакери са решили да изкарат хиляди долари от смъртта на

...
Хакери са решили да изкарат хиляди долари от смъртта на
Коментари Харесай

Хакери използват смъртта на Коби Брайънт за измами

Хакери са решили да изкарат хиляди долари от гибелта на легендата Коби Брайънт. Учени от „ Майкрософт Секюрити Интелиджънс “ откриха, че нарушителите крият злотворен програмен продукт в фотоси на баскетболната легенда, които могат да бъдат свалени онлайн.

Веднъж изтеглени от неговите фенове, компютрите им биват хакнати и употребявани за копаене на криптовалута. Т.нар. „ червей криптокрадец “ разрешава на онлайн нарушителите да употребяват мощността на компютъра ви, с цел да генерират разнообразни типове криптовалута.

Методът е станал извънредно известен измежду хакерите, защото е доста мъчно сходен злотворен програмен продукт да бъде открит от общоприетите антивирусни стратегии. Единственият метод да го видим е в случай че внезапно компютърът ни стартира да употребява повече мощ от нормално.

Зловредният файл най-често може да бъде открит в фотоси с висока резолюция, които фенове смъкват като тапети за компютрите си.

 

 

Подобен програмен продукт е открит в изображения на Тейлър Суифт и Скарлет Йохансон.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР