Хакери са откраднали имейл адресите на повече от 200 милиона

...
Хакери са откраднали имейл адресите на повече от 200 милиона
Коментари Харесай

200 000 имейли изтекли от Twitter

Хакери са откраднали имейл адресите на повече от 200 милиона консуматори на " Туитър " и са ги разгласили в хакерски конгрес, сподели специалист по киберсигурност, представен от Ройтерс.

Пробивът " за жалост ще докара до доста хакерски офанзиви, таргетиран фишинг и доксинг ", написа в " ЛинкедИн " Алон Гал, съосновател на израелската компания за мониторинг на киберсигурността " Хюдсън рок ". Той дефинира това като " едно от най-значимите приключвания на информация ", които в миналото е виждал.

Компанията на Илон Мъск не е коментирала информацията, която Гал за първи оповести в обществените мрежи на 24 декември, нито е дала отговор на запитвания за пробива. 

Все още не e ясно и дали са подхванати дейности за следствие или премахване на казуса, отбелязва организация Ройтерс, като добавя, че не е съумяла да ревизира изказванията на Гал посредством самостоятелен източник

Вчера в интернет се появиха скрийншоти от хакерския конгрес, в който по думите на израелския специалист са били оповестени изтеклите данни.

Трой Хънт, основател на уеб страницата haveibeenpwned.com, чиито консуматори могат да ревизират дали са станали жертва на пробив, написа в " Туитър ", че скрийншотите " значително наподобяват като това, което е разказано ".

Няма следи, които да водят към самоличността или местоположението на хакера или хакерската група, която стои зад офанзивата. Възможно е пробивът да е сбъднат още през 2021 година, когато Мъск към момента не беше станал притежател на компанията, показва Ройтерс, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Твърденията за размера и обсега на хакерската офанзива в началото варираха, като предишния месец бяха оповестени калкулации, съгласно които е допустимо да са били откраднати 400 милиона имейл адреса и телефонни номера. 

Един сериозен пробив в " Туитър " би заинтересувал надзорните органи от двете страни на Атлантическия океан. Комисията за отбрана на персоналните данни на Ирландия, където се намира и европейската централа на " Туитър ", както и Федералната комерсиална комисия на Съединени американски щати наблюдават дали компанията на Мъск съблюдава европейските и американските условия за отбрана на персоналните данни.

Към момента двата регулаторни органа не са дали отговор на запитвания на Ройтерс за казуса.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР