Хакери, подкрепяни от руската държава, се опитват да откраднат информации

...
Хакери, подкрепяни от руската държава, се опитват да откраднат информации
Коментари Харесай

Руски хакери опитват да откраднат данни за разработвани ваксини срещу Covid-19

Хакери, подкрепяни от съветската страна, се пробват да откраднат информации за ваксини и проучвания за лекуването на Covid-19 от университетски и фармацевтични институции по света, заяви в четвъртък английският Национален център за киберсигурност (NCSC).

В координирано изказване на Англия, Съединени американски щати и Канада сходни офанзиви се приписват на групата APT29, известна също като " Cozy Bear ", която съгласно тях съвсем несъмнено оперира като част от съветските разследващи служби.

" Ние осъждаме тези отчайващи офанзиви против хората, които правят жизненоважна работа за битка с пандемията от ковид ", съобщи шефът интервенции в NCSC Пол Чичестър, представен от Ройтерс.
Британският външен министър Доминик Рааб съобщи, че е изцяло недопустимо съветските разследващи служби да се целят в работата по справяне с пандемията.

" Докато други преследват своите егоистични ползи с неразумно държание, Обединеното кралство и неговите съдружници не престават с усилената работа по намирането на ваксина и опазването на световното здраве “, уточни той и добави, че Англия ще работи със своите съдружници, с цел да държи сметка на причинителите.
NCSC съобщи, че офанзивите на групата не престават и употребяват разнообразни принадлежности и техники, в това число фишинги потребителски злотворен програмен продукт.

Канадският разследващ център за киберзаплаха поучава институциите да подхващат дейности за отбрана.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР