Хакери изпращат имейли с вирус от името на адвокати. Чрез

...
Хакери изпращат имейли с вирус от името на адвокати. Чрез
Коментари Харесай

Хакери атакуват чрез фалшиви имейли от името на aдвокати

Хакери изпращат имейли с вирус от името на юристи. Чрез вируса получават цялостен достъп до информацията във вашия компютър, в това число пароли за онлайн банкиране и номера на кредитни карти. Имейлите представлавят предложения за осъществяване на несъществуващи парични отговорности, подписани с имената на действително съществуващи юристи, оповестява NOVA.

Както всяка вечер, в един от първите дни на новата година, Даниела ревизира електронната си поща, където я чака неприятна изненада.

" Имате просрочено обвързване. Трябва да се отвори файлът, който е прикачен. Останах малко учудена, тъй като когато човек има обвързване, той би трябвало да бъде известен по законния ред - посредством писмо, изпратено по пощата, само че такова нещо няма ", споделя Даниела Панайотова.

Макар и за малко, терзанието превзема Даниела. Тъй като живее в Германия от пет години, у нея се прокрадва подозрението, че може би, преди за замине е пропуснала да заплати нещо.

" Все отново аз съм употребила телефонни услуги в България, теглила съм заем. Опитах да изпратя имейл на този, от който аз получих, от там ми се върна, че не е доставена пощата. Въпросното адвокатско сдружение е във Варна ", прибавя Даниела.

От NOVA се свързват с сдружението, с цел да потърсят подателя на имейла - юрист Диляна Стоянова.

" Никога при нас не е работил юрист с такова име. Аз също съм получавал сходни известия от други юристи. Те очевидно взимат номера, поставят имена на юристи. Аз работя в морския отрасъл и нямам изобщо такива случаи. Това е нов метод на машинация, наподобява на телефонните измами ", изяснява адв. Христо Радев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР