ХАГА, Холандия (АП) — Съединените щати заявиха в сряда, че

...
ХАГА, Холандия (АП) — Съединените щати заявиха в сряда, че
Коментари Харесай

Върховният съд на ООН не трябва да призовава Израел незабавно да се оттегли от претендираните от Палестин земи, казват САЩ

ХАГА, Холандия (АП) — Съединените щати обявиха в сряда, че Върховният съд на Организация на обединените нации не би трябвало да издава консултативно мнение в който се споделя, че Израел би трябвало „ неотложно и абсолютно да се отдръпна “ от териториите, търсени за палестинска страна.

И.д. юридически консултант на Държавния департамент Ричард Висек сподели, че съставът от 15 съдии в Международния съд не би трябвало да се стреми да позволява десетилетен израелско-палестински спор „ посредством консултативно мнение, адресирано до въпроси, фокусиращи се върху дейностите единствено на една страна. “

Висек приказва на третия ден от чуванията в съда по искане на Общото заседание за необвързващо консултативно мнение по отношение на законността на политиката на Израел в окупираните територии.

Той сподели, че съдът „ може да прегледа въпросите пред него в границите на откритата рамка, учредена на правилото земя за мир и в параметрите на откритите правила на окупационното право “.

Висек добави, че мнението на съда „ ще има последици з...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР