ХАГА, Холандия (AP) — Съдии в Холандия в понеделник наредиха

...
ХАГА, Холандия (AP) — Съдии в Холандия в понеделник наредиха
Коментари Харесай

Холандски съд нарежда на Холандия да спре целия износ на части за F-35 за Израел, позовавайки се на войната в Газа

ХАГА, Холандия (AP) — Съдии в Холандия в понеделник подредиха на холандското държавно управление да спре износа на части от изтребители F-35 за Израел, базирайки се на явен риск от нарушение на интернационалното право.

Трио правозащитни организации заведоха цивилен иск против Холандия през декември с аргумента, че управляващите би трябвало да преоценят лиценз за експорт в светлината на израелските военни дейности в линията Газа. Те твърдяха, че доставката на части за самолета прави Холандия съизвършител във вероятните военни закононарушения, осъществени от Израел във войната му с Хамас.

По-ниска инстанция застана на страната на държавното управление през януари, позволявайки на държавното управление да продължи да изпраща Части, благосъстоятелност на Съединени американски щати, съхранявани в склад в град Woensdrecht за Израел.

В понеделник съдиите от Апелативния съд в Хага анулираха това решение и подредиха на държавното управление да спре износа в границите на седем дни. Решението може да бъде обжалвано.

„ Безспорно е, че има явен риск и...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР