Гуверньорът на централната банка на Япония Харухико Курода шокира пазарите,

...
Гуверньорът на централната банка на Япония Харухико Курода шокира пазарите,
Коментари Харесай

Централната банка на Япония шокира пазарите

Гуверньорът на централната банка на Япония Харухико Курода шокира пазарите, като удвои горната граница на доходността на 10-годишните облигации, предизвиквайки скок на йената и спад на държавните облигации, написа " Блумбърг ".

BOJ в този момент ще разреши доходността на 10-годишните облигации на Япония да се увеличи до към 0,5% по отношение на предходното ограничаване от 0,25%, съгласно изказване за политика от вторник.

Централната банка сподели, че този ход ще усъвършенства устойчивостта на нейното парично облекчение, само че доста икономисти поясняват този ход като полагане на предварителната основа за излизане от десетилетие на изключителна политика на стимулиране.

Централната банка резервира 10-годишната си цел за рентабилност непроменена към нула % и остави краткосрочния си лихвен % на -0,1%. Той също по този начин сподели, че ще усили доста покупките на облигации до 9 трилиона йени (67,5 милиарда долара) на месец спрямо плануваните сега 7,3 трилиона йени.

Йената се ускори до 132.68 по отношение на $, в съпоставяне със 137.16 директно преди известието. 10-годишната рентабилност скочи до 0,46% от 0,25% след решението.

Акциите на японските банки се покачиха в следобедната търговия, защото вложителите чакаха усъвършенствани облаги за финансовите институции. Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. се увеличи с цели 9,6%, най-вече от шест години, до момента в който Mizuho Financial Group също скочи. Като цяло акциите завършиха със спад от 1,5%.

Ефектите на вълните се разпространиха и надалеч отвън Япония, като фючърсите на американските фондови показатели се намалиха и доходността на държавните облигации се повиши.

Този ход изненада всичките 47 икономисти, интервюирани от " Блумбърг " преди решението. Докато множеството от тях споделиха, че банката би трябвало да направи повече, с цел да усъвършенства действието на пазара на облигации, никой не очакваше смяна през декември.
Източник: infostock.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР