Гугъл (Google), Епъл (Apple), Амазон (Amazon), Мета (Meta) и още

...
Гугъл (Google), Епъл (Apple), Амазон (Amazon), Мета (Meta) и още
Коментари Харесай

Google, Amazon, Meta и Apple се събират на среща в София

" Google " (Google), " Епъл " (Apple), " Амазон " (Amazon), " Мета " (Meta) и още над 1000 представители на международния софтуерен хайлайф ще си дадат среща в столицата ни през 2025 година Институтът INSAIT към Софийския университет " Св. Климент Охридски " завоюва семейството на един от най-престижните конгреси в региона на криптографията и киберсигурността - Real World Crypto Symposium (RWC).

От 26 до 28 март 2025 година София ще посрещне международния софтуерен хайлайф за разискване на някои от най-актуалните тематики в областта на онлайн сигурността, заяви пресцентърът на Министерството на образованието и науката (МОН).

След Торонто, Токио, Амстердам, Ню Йорк и Пало Алто, столицата ни ще бъде хазаин на водещите международни софтуерни компании и проучвателен центрове в региона на киберсигурността и криптографията, измежду които са " Google ", " Амазон ", " Мета ", " Епъл " и други. Очаква се в дните на конференцията повече от 1000 представители на бизнеса и науката от целия свят да вземат присъединяване в нея.

Домакинството на INSAIT и София бе публично оповестено на RWC’24, което се организира през тази седмица в Торонто, Канада. Домакинството на международния конгрес е следващо самопризнание за ролята, която играе институтът INSAIT и е стъпка към позиционирането на България като център за развиване на технологии на районно и международно равнище, означават от МОН.

По време на конференцията участниците ще показват и обсъдят най-новите изследвания, свързани с криптографията и осведомителната сигурност, като конфиденциалност и кохерентност на данните, аутентификация и други. Ще бъдат показани решения по проблеми, които засягат сигурността на милиарди консуматори на някои от най-популярните онлайн услуги в света.

INSAIT - Институтът за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии в София, България, е първият в Източна Европа, който предлага условия за работа на международно равнище, съответстващи на тези във водещите западни университети и институти. Институтът е структуриран като особено звено към Софийския университет " Св. Климент Охридски " и е основан в партньорство с швейцарските ЕТН Zurich и EPFL, два от най-хубавите софтуерни университети в света. Водещи учени от топ американски, европейски и израелски университети, и проучвателен лаборатории управляват и поучават института. Основният фокус на INSAIT е върху научните достижения: осъществяване на проучвания на международно равнище, привличане на интернационалните учени с изключителни достижения и образование на идващото потомство студенти и софтуерни водачи.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР