Гугъл е предприел мерки за защита на журналисти, бизнесмени и

...
Гугъл е предприел мерки за защита на журналисти, бизнесмени и
Коментари Харесай

Гугъл ще защитава журналисти и политици от фалшиви новини в интернет

Google е подхванал ограничения за отбрана на публицисти, предприемачи и политици от подправени вести в интернет. Компанията ще огласи и отчет следващата година за това кой е помествал политическа реклама на нейните платформи. 

Това разгласи в Конгреса Кент Уокър, старши вицепрезидент и юрист на корпорацията по време на чуване пред комисията по разузнаване, заяви ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция. 

Изслушванията в Конгреса са във връзка възможните опити на съветски структури да популяризират в мрежата посредством тролове политическа информация във Facebook, Туитър и други, в това число и по време на кандидатпрезидентската акция в Съединени американски щати.

Кремъл към този момент разгласи, че Русия няма нищо общо с публикуването на политическа реклама в обществените мрежи и не знае кой стои зад това.  

В изказването си пред Конгреса Уокър уточни, че Google продължава да усъвършенства своя инструментариум, с цел да предотврати опитите за " манипулиране " на нейните системи. В новинарската услуга на компанията е въведена инспекция на обстоятелства, а търсачката вади най-вече тествани източници.

Google е анализирала своите артикули с оглед възможното им потребление от лица, свързани с задгранични държавни управления.

" Открихме подозрителна активност, въпреки и с стеснен темперамент ", сподели Уокър и даде обещание компанията " да продължи да работи с управляващите и да направи процеса на поместване на политическа реклама по-безопасен, по-прозрачен и по-разбираем за потребителите ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР