Губим като нация и държава, твърдят от СДѓ последните години

...
Губим като нация и държава, твърдят от СДѓ последните години
Коментари Харесай

Лобиране за Шенген, предлага СДС

Губим като нация и страна, настояват от Съюз на демократичните сили
“В последните години пред България има две значими външнополитически тематики - Шенген и Еврозоната, а от февруари и войната, която агресорът Русия стартира против Украйна. Съюз на демократичните сили показва терзание, че тематиката за Шенген съвсем не се разисква обществено ”, написа в позиция на партията.

От Съюз на демократичните сили питат дали затишието не е опит да се хвърли виновността върху предходните ръководещи, с цел да се прикрие бездействието на служебните кабинети и Четворната коалиция?!

“Категорични сме, че казусът не е кой ще бъде разгласен за отговорен, а че в случай че не влезем в Шенген, губим като нация и страна. Ако не бъдем признати в този момент, би трябвало да чакаме още веднъж с години. Бодряшкото изявление на служебния министър на вътрешните работи, че: “Вратата на Шенген е необятно отворена за България ”, беше последвано от резолюцията на Народното събрание на Нидерландия с негативно мнение за приемането ни ”, напомнят от Съюз на демократичните сили.

От Съюз на демократичните сили питат какво са създали за приемането на България в Шенген през последната година и половина служебните държавни управления на президента Радев и четворната коалиция на Политическа партия, Демократична България, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ? Имат ли информация, че се разисква сепаративното приемане на Румъния без България? Ако са осведомени, какви дейности и ограничения са подхванати и се подхващат и докога дежурно посочваната причина за неприемането ни в Шенген неналичието на правосъдна промяна ”, ще се повтаря като мантра?
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР