Губернаторът на Пенсилвания Джош Шапиро обявява автоматична регистрация на гласоподаватели

...
Администрацията на губернатора на Пенсилвания Джош Шапиро заяви от вторник,
Коментари Харесай

Администрацията на губернатора на Пенсилвания Джош Шапиро заяви от вторник, че улеснява регистрацията на някой, за да гласува, когато получава или подновява шофьорска книжка в щата.

Съгласно новия формат подканите на компютърните екрани в центровете за шофьорски книжки ще отведат потребителя до шаблон за регистрация за гласуване. Това им оставя право да изберат да не се регистрират. Преди това подканите на екрана на компютъра първо питаха потребителя дали иска да се регистрира за гласуване.

Други двадесет и три щата и Вашингтон, окръг Колумбия, вече имат различни модели на това, което се нарича „автоматична регистрация на гласоподаватели“, според Националната конференция на щатските законодателни органи.

Вашингтон пост, че щатът е изчислил, че има 1,6 милиона избиратели, които не са регистрирани в Пенсилвания, но в момента имат право да гласуват.

Щатите са задължени да предлагат регистрация на гласоподаватели в центровете за шофьорски книжки, откакто Конгресът прие Закона за националната регистрация на гласоподавателите през 1993 г.

Изследователи от Института за обществена политика на Калифорния, Южния университет Калифорния и Калифорнийският университет-Бъркли заключиха в проучване от 2021 г., че автоматичната регистрация на гласоподаватели е увеличила регистрацията с няколко процентни пункта в щатите, където е била в сила, и е увеличила броя на хората, които действително гласуват с повече от 1%.

< p>Регистрирането на гласоподаватели в Пенсилвания, вечно променящ се щат, се превърна в ключов проблем за бившия президент Доналд Тръмп, който се опита да спре усилията за гласуване по пощата в щата през 2020 г. Шапиро, тогава главен прокурор на Пенсилвания, се бори с усилията на Тръмп за да върне загубата си в щата през същата година.

Тръмп силно подкрепи Дъг Мастриано, отричащ изборите през 2020 г., който организира автобуси, за да отидат до Капитолия на 6 януари 2021 г., срещу Шапиро в надпреварата за губернатор през 2022 г. Други републикански отричащи изборите се кандидатираха да станат секретар на Държавен и главен прокурор. И тримата загубиха от демократите.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР