Губернаторът на Ню Йорк Ендрю Куомо е един от многото

...
Губернаторът на Ню Йорк Ендрю Куомо е един от многото
Коментари Харесай

Преувеличена ли е статистиката за смъртността от коронавирус в САЩ?

Губернаторът на Ню Йорк Ендрю Куомо е един от многото висши чиновници, в това число президента Тръмп, който слага под въпрос смъртността от ковид , наричайки процеса на установяване на повода за гибелта „ относително инцидентен “, написа американският вестник The New York Times в своя публикация, показана от организация Фокус.
През май губернаторът сложи под въпрос прибавянето на " евентуални " смъртни случаи в статистиката, отбелязвайки, че Ню Йорк ще продължи да отделя тези смъртни случаи от общия брой, макар че доста щати и Ню Йорк ги разгласяват обществено.
Но специалистите по публично здраве споделят, че методът, употребен за броене на смъртността от заболяване като COVID-19, e изостанал с десетилетия и известна доза неустановеност е просто част от процеса.
„ Всичко е толкоз политически натоварено, хората търсят извинения, с цел да слагат под въпрос данните “, споделя Робърт Андерсън, който управлява бранша на статистиката на смъртността на Националния център за здравна статистика на Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC).
Щатите разчитат на две системи в партньорство със CDC. В едната система, наречена наблюдаване на болестта, чиновниците от публичното опазване на здравето и здравните служащи наблюдават резултатите от хората с инфекции COVID-19 , осигурявайки бързи, само че несигурни данни. В другата система лекарите и правосъдните медици изпращат свидетелства за гибел на CDC, с цел да се сътвори публична статистика за смътността в страната от заболяването.
Президентът и консервативните новинарски медии упрекнаха щатите в завишаване на броя на умрелите, макар, че специалистите по публично здраве настояват, че той е по-скоро занижен. Ограничената информираност и тестване през първите месеци на пандемията значи, че незнаен брой ранни смъртни случаи от COVID-19 в никакъв случай няма да бъдат преброени.
Щатът Вашингтон разпознава към 3000 спомагателни смъртни случая от началото на тази година с аргументи за гибел, които са в сходство със признаците на COVID-19, като пневмонии. Щатските здравни чиновници считат, че дребна част от тези смъртни случаи може да са от неоткрити инфекции от COVID-19.
Тъй като броят на умрелите в Съединените щати се доближава до 120 000, съгласно данни, събрани от The New York Times, държавните здравни чиновници, които се борят с търсенето на информация в действително време, са употребявали разнообразни подходи, по отношение на това каква информация да споделят с обществеността.
Около половината щати рапортуват за евентуални смъртни случаи пред CDC и обществено на уебсайтовете на здравното министерство, макар че от време на време те са без обозначение или в записка под линия. Някои щати показват единствено лабораторно доказаните случаи.
CDC упорстват щатите да стартират да регистрират евентуалните смъртни случаи през април въз основа на насоки на Държавния и териториалните епидемиолози.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР