Губернаторът на Ню Мексико издаде спешна заповед за спиране на откритото, скрито носене на оръжия в Албакърки

...
Губернаторът на Ню Мексико Мишел Лухан Гришам издаде в петък
Коментари Харесай

Губернаторът на Ню Мексико Мишел Лухан Гришам издаде в петък спешна заповед за общественото здравеопазване, която спира откритото и разрешеното скрито носене на огнестрелни оръжия в Албакърки за 30 дни в разгара на вълна от насилие с оръжие.

Губернаторът от Демократическата партия каза, че очаква съдебни предизвикателства, но се е почувствала принудена да действа в отговор на смъртните случаи с огнестрелно оръжие, включително фаталната стрелба на 11-годишен старо момче пред бейзболен стадион от малката лига тази седмица.

Суспендирането е обвързано с праг за нива на насилствена престъпност, на който в момента отговаря само района на Албакърки. Полицията е освободена от временната забрана за носене на огнестрелно оръжие. 14-годишно момче е простреляло момичето с пистолета на баща си, докато са били в дома му.

„Когато новите мексиканци се страхуват да бъдат в тълпи, да заведат децата си на училище, да напуснат бейзболен мач – когато самото им право на съществуване е застрашено от перспективата за насилие на всяка крачка – нещо е много грешно", каза тя в изявление.

Миналия месец 5-годишната Галилея Саманиего беше смъртоносно простреляна, докато спеше в кемпер. Четирима тийнейджъри влязоха в общността на мобилната къща в две откраднати превозни средства малко преди 6 часа сутринта на 13 август и откриха огън по ремаркето, според полицията. Момичето е било ударено в главата и по-късно е починало в болница.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР