Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис каза в събота, че САЩ

...
Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис каза в събота, че САЩ
Коментари Харесай

ДеСантис казва, че САЩ не трябва да приемат бежанци от Газа

Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис сподели в събота, че Съединени американски щати не би трябвало да одобряват бежанци от Газа, защото десетки хиляди напущат домовете си след предизвестие за евакуация от Израел преди допустимо наземно нахлуване.

„ Не знам какво ще направи (президентът Джо) Байдън, само че не можем да приемем хора от Газа в тази страна като бежанци. Няма да го направя “, сподели ДеСантис, който се бори за номинацията за президент на Републиканската партия, по време на предизборна спирка в Крестън, Айова.

„ Ако погледнете по какъв начин се държат, не всички са Хамас, само че всички са антисемити. Никой от тях не има вяра в правото на Израел да съществува “, продължи той.

ДеСантис твърди, че арабските страни би трябвало да одобряват бежанци от Газа, които се пробват да преминат на юг в Египет, вместо бежанците да бъдат „ импортирани “ в Съединените щати.

Характеристиката на ДеСантис за жителите на Газа не е подкрепена от публично изследване по въпроса. В анкета от юли на произраелската организация Вашингтонския институт, 50% от жителите на Газа се съгласиха, че „ Хамас би трябвало да спре да приканва за заличаване на Израел и вместо това да одобри непрекъснато решение с две страни, основано на границите от 1967 година “

 Ракети са изстреляни от град Газа към Израел в събота. class= Ракети са изстреляни от град Газа към Израел в събота. Махмуд Хамс/AFP/Getty Images

Един от противниците на ДеСантис през 2024 година, някогашният губернатор на Арканзас Аса Хътчинсън, се съгласи с губернатора на Флорида, че Съединени американски щати не би трябвало да одобряват бежанци от Газа, само че предизвести да не се вършат систематизирания за тях.

„ Опасно е всякога, когато категоризирате група хора като просто антисемити, само че аз също го споделих, че не би трябвало да имаме бежанци тук от Палестина. Това не е нашата роля. Това е ролята на тези околни страни “, сподели Хътчинсън пред кореспонденти в Нашуа, Ню Хемпшир, в събота.

В резултат на изненадващото нахлуване против Израел предишния уикенд от въоръжената формация Хамас, ДеСантис и други републикански претенденти за президент показаха мощна поддръжка за Израел. ДеСантис и други са употребявали офанзивата, с цел да аргументират твърдата имиграционна политика и по-силната гранична сигурност в Съединени американски щати.

В четвъртък ДеСантис отблъсна, когато се сблъска с гласоподавател на пазар в Литълтън, Ню Хемпшир, който сложи под въпрос отношението на Израел към палестинците в Газа.

Гласоподавателят сподели, че не утвърждава това, което направи Хамас или „ убийството на почтени цивилни “, само че че „ Израел прави тъкмо същото нещо с Бенямин Нетаняху, който е коренен, десен вманиачен човек “, имайки поради министър-председател на страната.

„ И виждам стотици палестински фамилии, които са мъртви и нямат къде да отидат, тъй като не могат да изоставен Газа, тъй като никой не отваря границите им “, сподели гласоподавателят.

Стълб пушек се издига в небето над град Газа по време на израелски въздушен удар в понеделник. Стълб пушек се издига в небето над град Газа по време на израелски въздушен удар в понеделник. Махмуд Хамс/AFP/Getty Images

ДеСантис сподели, че гласоподавателят е направил „ в действителност добра позиция “, като е показал прилежащи страни, в това число Египет и Саудитска Арабия.

„ Защо тези арабски страни не желаят да поемат част от палестинските араби? Те няма да го създадат “, сподели ДеСантис.

Двамата продължиха да спорят за спора. Преди да излезе от пазара, гласоподавателят сподели: „ Имахте моя глас, само че в този момент го нямате “.

ДеСантис също предприе стъпки като губернатор на Флорида за изтегляне на жителите на щата от Израел. Той сподели пред кореспонденти в Манчестър, Ню Хемпшир, в петък, че чака първият евакуационен полет да кацне във Флорида в неделя. Прессекретарят на губернатора Джереми Редфърн удостовери пред CNN, че първият полет ще излети в събота и ще кацне във Флорида в неделя.

ДеСантис също се хвана за рецензиите на някогашния президент Доналд Тръмп към Нетаняху, критикувайки любимеца на Републиканската партия неведнъж в медийни изяви и по време на акцията.

„ Той атакува Биби, откакто страната претърпя най-лошата офанзива, която е имала в актуалната си история. … И той направи това, тъй като Биби не го направи – Биби поздрави Байдън през ноември. Ето за какво той го направи. Той ненавижда Нетаняху поради това. Това е за него. Не става въпрос за по-доброто от това, което Израел се пробва да направи, или за американската сигурност “, сподели ДеСантис в петък в Ню Хемпшир.

Али Мейн от CNN способства за този отчет.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР