Губернаторът на Флорида Рон Десантис днес подписа закон, който забранява

...
Губернаторът на Флорида Рон Десантис днес подписа закон, който забранява
Коментари Харесай

Флорида забрани на децата под 14 г. да ползват социални мрежи

Губернаторът на Флорида Рон Десантис през днешния ден подписа закон, който не разрешава на деца на възраст под 14 години да употребяват обществените мрежи и изисква от 14- и 15-годишните да получат позволение от родителите, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Според поддръжниците й, мярката ще отбрани децата от онлайн опасности за психологичното им здраве.

Тя изисква платформите на обществените мрежи да приключват сметките на лица под 14 години, както и на лица под 16 година, които нямат родителско единодушие за използването им. Тя изисква от тях да употребяват система с самостоятелен източник  за инспекция, с цел да се отсеят малолетните.

Ръководеното от републиканците законодателно заседание на Флорида одобри през февруари закона, който не разрешава на деца под 16 години да употребяват обществените мрежи. Десантис наложи несъгласие на този законопроект по-рано този месец, като съобщи, че той лимитира правата на родителите. Изменената версия разрешава на родителите да дават единодушие за присъединяване на по-големи деца в платформите на обществените мрежи. Мярката ще влезе в действие на 1 юли.

" Социалните мрежи вредят на децата по разнообразни способи ", сподели Десантис. Той съобщи, че законът " дава на родителите по-голяма опция да защитят децата си. "

Поддръжниците настояват, че законодателството ще спре нездравословните резултати на обществените мрежи върху благосъстоянието на децата, които употребяват тези платформи прекалено и могат да изпитат безпокойствие, меланхолия и други психологични болести вследствие на това.

Критиците на закона отвръщат, че мярката нарушава Първата корекция на Конституцията на Съединени американски щати за свободата на словото и че родителите, а не държавното управление, би трябвало да вземат решения по отношение на това на каква възраст те би трябвало да стартират да посещават обществените мрежи.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР