Губернаторът на американския щат Монтана Грег Джанфорте подписа законопроект за

...
Губернаторът на американския щат Монтана Грег Джанфорте подписа законопроект за
Коментари Харесай

Монтана става първият американски щат, забраняващ "ТикТок"

Губернаторът на американския щат Монтана Грег Джанфорте подписа законопроект за възбрана на активността в щата на китайската компания " ТикТок ". Така Монтана публично стана първият американски щат, забранил известната платформа за шерване на къси видеоклипове, съобщи " Ройтерс ", представена от Българска телеграфна агенция.

Монтана вкарва законова възбрана за магазините за приложения на фирмите " Google " и " Епъл " да оферират приложението " Тик Ток " на територията на щата. Ограничителната мярка влиза в действие от 1 януари следващата година.

Платформата " ТикТок ", която има над 150 милиона консуматори в Съединени американски щати, от ден на ден е обект на апели от страна на американски конгресмени и представители на управляващите в обособените щати мобилното ѝ приложение, а повода за това са опасения от допустимо пробутване на въздействие на китайската страна посредством обществената мрежа.

През март изпълнителният шеф на " ТикТок " Шоу Цзъ Чу беше подложен на пресечен разпит по време на чуване в комисия на американския Конгрес за това дали китайската страна може да има достъп до данните на потребителите или да въздейства на това, което американците виждат в приложението.

" Забраних " ТикТок ", с цел да защитя персоналните данни на жителите на Монтана от Китайската комунистическа партия ", съобщи губернаторът Джанфорте, който е републиканец.

Компанията " ТикТок ", която е дъщерна на китайската " БайтДенс " (ByteDance), съобщи, че въведената със законопроекта " противозаконна възбрана на " ТикТок " нарушава правата на хората в Монтана, предоставена им от Първата корекция. Оттам прибавиха, че ще " бранят правата на потребителите си както във, по този начин и отвън Монтана ".

 Опасна ли е обществената мрежа Опасна ли е обществената мрежа " ТикТок "?

Компанията по-рано отхвърли да е споделяла каквито и да било данни с китайското държавно управление и разгласи, че няма да го направи даже и това да бъде поискано от нея.

Властите в Монтана, щат с население от малко над 1 милион души, обявиха, че при нарушаване на възбраната на " ТикТок " ще бъдат наложени санкции, които могат да доближат до 10 хиляди $ дневно.

Същото се отнася и за фирмите " Google " и " Епъл ", които рискуват да бъдат глобени в същия размер, в случай че не съблюдават ограничаващия режим.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР