Губернаторът на Алабама Кей Айви подписа законопроект, забраняващ програмите за

...
Губернаторът на Алабама Кей Айви подписа законопроект, забраняващ програмите за
Коментари Харесай

Алабама забранява програмите за разнообразие, равнопоставеност и приобщаване в колежите

Губернаторът на Алабама Кей Айви подписа законопроект, забраняващ стратегиите за разнообразие, равнопоставеност и приобщаване (DEI) в обществено финансираните колежи, което прави южният щат е един от последните ръководени от републиканците щати, които подхващат широкообхватни ограничения против това, което те настояват, че е надолнище наляво в образованието на Съединени американски щати.

Законопроектът, прочут като SB129, не разрешава на институциите да поддържат офиси на DEI или да преподават това, което законопроектът назовава „ разделящи концепции “ за раса и еднаквост, в това число полемики дали „ робството и расизмът са в сходство с основополагащите правила на Съединените щати “. Той упълномощава държавните организации да „ дисциплинират или уволняват чиновници или реализатори, които нарушават “ закона.

Също по този начин се изисква от тях да дефинират тоалетните като единствено за мъже или дами, ход против настояването на бранителите на правата на транссексуалните за тоалетни, неутрални по повод...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР