Грузинската опозиция набира и изпраща граждани на страната да се

...
Грузинската опозиция набира и изпраща граждани на страната да се
Коментари Харесай

Премиерът на Грузия обвини опозицията в изпращане на наемници в Украйна

Грузинската съпротива набира и изпраща жители на страната да се бият в Украйна. Това съобщи министър председателят Иракли Гарибашвили, представен от ТАСС.

" Искам да припомня на всички, че тези хора, така наречен партия на войната и прeдателството (опозицията - ТАСС), се пробват да провеждат някакви провокации от началото на войната в Украйна. За страдание, членовете на " партията на войната " водят нашите съграждани в Украйна (да се борят - ТАСС) ", уточни той по време на съвещание на държавното управление.

Освен това Гарибашвили укори опозицията, че приказва доста за украинския спор, само че самите те не отиват на фронтовата линия.

" Някога да сте видели политик, който би починал в тази война? Тук те са много дейни във Facebook и се отличават със " смели " изявления, а за какво не отидат да се бият? Но не в Киев да си вършат селфита, те би трябвало да отидат напряко на фронта и да се бият там ", настоя той.
 Грузия не се причисли към глобите против Русия
Грузия не се причисли към глобите против Русия

Премирът разгласи, че пази ползите на своя народ

Грузинският министър председател изрази и своите съболезнования на фамилиите и околните на петима грузински жители, убити в сраженията на украинска страна край Бахмут преди няколко дни. По негови думи общо 33-ма грузински жители са били убити от началото на спора в Украйна.

Ден след нахлуването на съветските сили в Украйна, Гарибашвили съобщи, че някогашната руска страна към финансовите и икономическите наказания на Запада против Русия, защото те биха имали противоположен резултат върху Грузия и биха оказали доста по-сериозно влияние.

В началото на март украинският президент Володимир Зеленски отзова украинския дипломат в Грузия " поради неморалната позиция на Тбилиси във връзка с глобите " и за попречване на управляващите да изпратят грузински доброволци в Украйна.
 700 хиляди руснаци са избягали в Грузия след оповестяване на мобилизацията
700 хиляди руснаци са избягали в Грузия след оповестяване на мобилизацията

Само 100 хиляди от тях са останали в републиката
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР