Груповата фаза в Лигата на конференциите приключва тази вечер. Ще

...
Груповата фаза в Лигата на конференциите приключва тази вечер. Ще
Коментари Харесай

Груповата фаза в Лигата на конференциите приключва тази вечер

Груповата фаза в Лигата на конференциите завършва довечера. Ще се изиграят 16 мача от последния кръг в 8-те групи и след техния край ще разберем кои тимове ще не престават напред в шампионата и кои ще отпаднат. Почти на всички места ще има конспирация най-малко в борбата за вторите места, което значи, че ще станем очевидци на напрегнати дуели.

Група " А " е една от дребното, в които всичко е ясно. На първите две места ще завършат Истанбул Башакшехир и Фиорентина. Довечера турският отбор ще посрещне Хартс, а " виолетовите " ще са посетител на латвийския РФС, който твърдо е на дъното в групата и не може да помръдне от него даже при ефектен триумф против състава от Флоренция.

В група " В " е единственият тим с цялостен актив досега - Уест Хам. " Чуковете " ще се опитат да приключат акцията си в тази фаза на конкуренцията с триумф като посетител на ФКСБ, който даже и при победа ще остане на дъното в крайното нареждане. Второто място в директен дуел ще си оспорват Силкеборг и Андерлехт. Датчаните имат с точка повече.

В група " С " неосъществим на първото място е Виляреал с 13 точки. " Жълтата подводница " ще гостува на Лех (Познан), който е втори и може да резервира тази позиция и при тъждество, в случай че в другата среща Апоел (Беер Шева) не разгроми с повече от три гола Аустрия (Виена) на личен терен.

В група " D " се знае, че Словачко няма по какъв начин да продължи напред, даже да победи Партизан в Белград. " Гробарите " сигурно ще продължат напред при триумф, а и при тъждество или загуба при положение, че Кьолн не вземе трите точки в семейството си на Ница. " Козлите " имат късмет да излязат от групата само при победа, а френският отбор ще е удовлетворен и на " хикс ".

В група " Е " първите две места са за АЗ Алкмаар и Днипро-1. Нидерландците имат 12 точки и довечера ще посрещнат отбора от Украйна, който е с 10 и може да стане победител единствено при триумф в директния дуел. Аполон (Лимасол) на Илиан Илиев и Вадуц ще си оспорват третата позиция, заемана сега от кипърците.

В група " F " Юргорден има задатък от 6 точки на върха и сигурно ще финишира на първото място. Шведите ще посрещнат новобранеца Шамрок Роувърс, който пък няма късмет да се измъкне от последната позиция. Дербито за второто място и класиране в директните елиминации ще е сред Гент и Молде. Белгийците изостават с 2 точки, само че ще са домакини на решаващия мач.

В група " G " води Сивасспор с 10 точки, пред ЧФР Клуж и Славия (Прага) с по 7. Турците гостуват на Славия и се нуждаят най-малко от точка, с цел да са сигурни за първото място. Чехите могат да се класират единствено при победа. В другата среща ЧФР Клуж ще е хазаин на косовския Балкани и в случай че завоюва, ще се класира напред.

Много любопитна е обстановката в група " Н ". Tам Слован (Братислава) и Базел имат по 8 точки, Пюник е с 6, а Жалгирис има 5. Литовците могат да се преборят за второто място единствено в случай че победят Слован вкъщи и в това време Пюник и Базел завършат наедно. Слован ще е удовлетворен и на тъждество. Базел ще е сигурен за идващия кръг, в случай че избегне загубата в Армения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР