Групата на Световната банка* откри днес свой нов център за

...
Групата на Световната банка* откри днес свой нов център за
Коментари Харесай

Групата на Световната банка отвори център за споделени услуги в София

Групата на Световната банка* откри през днешния ден собствен нов център за споделени услуги в  София, посредством който ще дава корпоративна и софтуерна поддръжка на бизнес интервенциите на петте институции от Групата по целия свят.

Местоположението на новия център беше определено след дълга процедура, включваща голям брой конкуриращи се страни, и учредена на необятен кръг от критерии, които отвън техническите условия, включваха фактори като непоклатимост, качество на ИТ-инфраструктура, развъртян ИT-сектор с способени фрагменти. Групата на Световната банка чака в новия център да бъдат заети към 300 експерти в средносрочен проект.

“Вярваме, че новата локация, от която дейно и ефикасно ще се дават споделени услуги за чиновниците ни от целия свят, ще способства действително за осъществяване на главната ни задача за справяне с бедността, ” съобщи Шаолин Янг, Управляващ и основен административен шеф на Групата на Световна банка. “Признателни сме на държавното управление на Република България за продължаващото партньорство и поддръжка при установяването на центъра, ” добави той.

“Щастлив съм от основаването на център за споделени услуги в София. Той в допълнение укрепва мощното партньорство сред България и Световната банка и признава множеството преимущества, които България може да предложи ”, означи Кун Давидзе, изпълнителен шеф в Световната банка, отговарящ за групата от страни, в която е включена и България (Холандската група).

Новият офис се построява в допълнение на съществуващия център за споделени услуги на Световната банка в Ченай, Индия, който беше открит през 2001 година и сега обслужва организацията със счетоводни, ръководство на човешките запаси, ИТ и други услуги. В допълнение към даването на ИТ и корпоративни услуги, центърът в София ще разреши на институцията да обслужва по-добре своите чиновници от другите часови зони, като в това време се разнообрази работната мощ в банката посредством привличане на нови фрагменти.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР