Групата на седемте играе опасна игра, като отправя агресивна и

...
Групата на седемте играе опасна игра, като отправя агресивна и
Коментари Харесай

Русия: Г-7 играе опасна игра и тласка Москва към Китай

Групата на седемте играе " рискова игра ", като насочва нападателна и безпочвена рецензия към Кремъл , защото тя тласка Русия по-близо до Китай , съобщи съветският дипломат в Лондон Андрей Келин пред " Ройтерс " в четвъртък.

Този месец външните министри от Г-7 съществено подлагаха на критика Китай и Русия , смятайки Кремъл за злоумишлен, а Пекин за " хулиган " , само че с изключение на думи има няколко съответни стъпки, с изключение на изложение на поддръжка за Тайван и Украйна .

В официално съобщение от 12 400 думи Г-7 съобщи, че Русия има дестабилизиращо въздействие върху света поради анексирането на Крим през 2014 година, военното струпване на границата с Украйна и намесата й във вътрешните работи на други страни.

Келин съобщи, че рецензията на Г-7 е пристрастна, конфронтационна , липсва същина и подклажда антизападни усеща измежду руснаците, до момента в който агресивното им отношение към Русия и Китай сближава двете сили .

" Това е рискова игра ", изяснява 64-годишният Келин пред " Ройтерс ". " Русия и Китай имат голям капацитет в разнообразни области - в стопанската система, в технологиите, във военния потенциал, в политиката - този капацитет е публикуван по целия свят . "
 Китай и Русия са били съществени тематики на Г-7
Китай и Русия са били съществени тематики на Г-7

Форум в Лондон

" Ние не сме съдружници с Китай, само че натискайки Русия и Китай, това заздравява редиците ни с Китай - в този смисъл ние сме все по-обединени против провокациите, които слага Запада . "

Русия, най-голямата страна в света по територия, отхвърля да се намесва отвън нейните граници и споделя, че Западът е обзет от антируска нервност .

Китай , втората по величина стопанска система в света, споделя, че Западът е " гамен " и че водачите му имат пост-имперско мислене , което ги кара да си мислят, че могат да работят като световни служители на реда .

Лидерите на Г-7 се събират на среща на върха в Сейнт Айвс, в южния британски район Корнуол, на 11-13 юни. Очаква се на дневен ред да бъде " по какъв начин да се оправим с Русия на президента Владимир Путин ".

Келин, посланик от кариерата, който приказва свободно британски, френски и холандски, сподели, че Русия ще работи съгласно личните си геополитически ползи и че в случай че има въпроси, които би трябвало да бъдат разисквани, разговорът е най-хубавият метод.

" Но Г-7 избира мегафонната дипломация . Това е клуб, който показва избрани отзиви по разнообразни тематики, само че няма никакви права да съди други страни за положението на демокрацията. "
 Пекин осъди безразсъдната поддръжка на Г-7 за Тайван срещу Китай
Пекин осъди безразсъдната поддръжка на Г-7 за Тайван срещу Китай

Призовава Г-7 " да се оправят със личните си проблеми " и да спрат с " неверните практики "

Запитан за рецензиите на Г-7 към положението на правата на индивида в Русия, Келин сподели, че Съединени американски щати и Англия би трябвало да извърнат повече внимание на положението на личната си народна власт след офанзивите против Капитолия и расовите въпроси във Англия.

" Погледнете се в тази обстановка - само че те не желаят да се погледнат ", сподели Келин. " Никой не им дава правото да съдят другите - изключително по отношение на положението на демокрацията. "

Русия бе въведена в групата на осемте през 1997 година при някогашния президент Борис Елцин, само че участието й бе прекратено през 2014 година след анексирането на Крим.

" Виждаме полемики по този въпрос: дано поканим Русия, дано не каним Русия . Странно е за нас, защото ние изобщо и не настояваме да станем още веднъж част от този клуб ", сподели Келин. " Според нас той е изгубил престижа си. "

" Това е разделящо - има наклонност да разделят света на другари и неприятели : те желаят да приказват за обединения от другари, ориентирани против останалите. Това не носи решения - носи повече проблеми на света ", сподели Келин.

Според него Русия се интересува повече от други конгреси като Г-20, Шанхайската организация за съдействие и организацията БРИК .
 Лавров: Г-20, а не Г-7 ще се оправи със международните проблеми
Лавров: Г-20, а не Г-7 ще се оправи със международните проблеми

Групата на седемте към този момент не може да се оправя сама
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР