Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския

...
Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския
Коментари Харесай

Подкрепа за Шенген в ЕП: Присъединяването на България и Румъния е въпрос на справедливост и равно третиране

Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент изисква от председателството на Европейския съвет да разиска присъединението на България и Румъния на идната неофициална среща на държавните и държавни ръководители. 

" Всички сме наясно, че нужните условия за цялостното използване на достиженията на правото от Шенген в Румъния и България към този момент са изпълнени от двете държави-членки от 2011 година насам. Завършване на процеса на оценка на Шенген за двете страни и тяхното положение на подготовка за използване на всички наредбите на достиженията на правото от Шенген бяха неведнъж доказани от другите задачи за инспекция, инициирани от Европейската комисия през последните години, в продължение на едно десетилетие ", се споделя в отворено писмо от групата на Европейския парламент, адресирано до управлението на председателството на Европейския съвет. 

Представителите на S&D също подчертаха, че " Европейският парламент неведнъж е подкрепял законните упования на България и Румъния и техните жители да се възползват от цялостното използване на достиженията на правото от Шенген ". 

" Присъединяването на България и Румъния към Шенгенското пространство е въпрос на правдивост и равно отнасяне. Освен обстоятелството, че сходно развиване би укрепило Шенгенското пространство и би помогнало да се обезпечат равни права за всички жители в него, ние също би трябвало да вземем поради негативните последствия в разнообразни области от непрекъснатото отсрочване на решението за цялостното използване на достиженията на правото на Шенген за двете страни и техните жители ", показаха още членовете на S&D, представени от adevarul.ro. 

Групата на S&D също по този начин съобщи, че разчита на управлението на председателството на Европейския съвет да разиска на идната неофициална среща на държавните и държавни ръководители (EUCO) присъединението към Шенгенското пространство на България и Румъния, показвайки, че отлагането " съществено визира жителите на две страни членки на Европейски Съюз ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР