Групата на ГЕРБ ще участва единствено в пленарните заседание, в

...
Групата на ГЕРБ ще участва единствено в пленарните заседание, в
Коментари Харесай

ГЕРБ предприема курс към бойкот на пленарните заседания

Групата на ГЕРБ ще взе участие само в пленарните съвещание, в които ще се одобряват конституционните промени. Няма да поддържат нито един закон на Министерски съвет, до момента в който не се напише механизъм за взимане на решения в ръководещото болшинство. По този метод ГЕРБ дават отговор на уволнението на шефа на " Пирогов ".

" Ние неведнъж даваме еднакъв сигнал. Когато в едно ръководство дружно носим тежестта на отговорността пред българските жители, следва и дружно да вземаме решенията. Това за следващ път не се случва ", съобщи пред кореспонденти ръководителят на групата Десислава Атанасова.

В същото време тя акцентира, че ГЕРБ няма да слага условия, само че желае " партньорско отношение ". " Започваме да мислим, че някой съзнателно търси провокации ", уточни тя, без да посочи кого има поради.

„ Редно още веднъж да седнем на масата и да се изясним по всички тематики ", уточни Атанасова.

" За следващ път не се съблюдават задължения. Конкретният мотив в този момент са решенията, които еднолично взема министърът на опазването на здравето във връзка с болница " Пирогов ". Тази тематика е дискутирана с нас и преди този момент и имахме персоналното увещание на министър-председателя, че няма да има политически намеси освен в бранш опазване на здравето, само че и в нито един публичен бранш, тъй че никой от ръководещото болшинство да няма самочувствието, че кадрува политически ", изясни Атанасова.

Според нея „ очевидно не акад. Денков, а министърът на опазването на здравето взема решенията, тъй като на лидерска среща при започване на предходната седмица Бойко Борисов, Христо Иванов и Асен Василев се разбрали , че не им трябват повече земетресения в ръководството, а би трябвало да работят по приемането на бюджет 2024 и конституционните промени “.

За да продължи обикновено работата, ГЕРБ желаят от сътрудниците си да " преразгледат безусловно всичките си дейности и да ги синхронизират с нас ".

Партията с водач Бойко Борисов нямало да задвижи процедурите по желание на други регулатори. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР