Групата на Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) е готова да подкрепи

...
Групата на Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) е готова да подкрепи
Коментари Харесай

ЕИБ е готова да подкрепи справедлив зелен преход в България

Групата на Европейската капиталова банка (ЕИБ) е подготвена да поддържа България по всевъзможен начин, с които разполага, с цел да бъде зеленият преход на страната по-благоприятен както за сдруженията, по този начин и за хората - един обективен преход, при който никой няма да бъде зарязан. Това съобщи вицепрезидентът на Европейска инвестиционна банка Лиляна Павлова  Лиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018. Родена в изявление за Българска телеграфна агенция.

Лиляна Павлова  Лиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018. Родена е първият вицепрезидент от България в Европейска инвестиционна банка. Мандатът й като вицепрезидент в банката, почнал през ноември 2019 година, изтича този месец.

През предходната година " зеленото " финансиране на Европейска инвестиционна банка в България доближи 241 милиона евро, което е 50 % от общата активност на банката в страната, и това е един доста добър резултат, сподели Павлова. Тези вложения включват отпуснатите средства за Софийското метро, което понижава нездравословните излъчвания и усъвършенства градската подвижност. Чрез съдействието си с Фонд ФЛАГ подкрепихме и вложения в възстановяване на енергийната успеваемост в по-малките общини, означи тя.

Имаме подготвеност да подкрепим България в нейния път към понижаване на зависимостта от изкопаеми горива, като финансираме планове за възобновима сила и енергийна успеваемост, сподели още Лиляна Павлова  Лиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018. Родена.

Тя означи положителното съдействие сред Европейска инвестиционна банка и България, като посочи, че през последните няколко години се усилват доста годишните вложения на банката в страната. Павлова регистрира, че за 2022 година вложенията на банката в България са съвсем половин милиард евро, както и миналата година също е рекордна, изключително във връзка с поддръжката за дребните и междинните предприятия у нас, където Европейска инвестиционна банка работи с съвсем всички огромни търговски банки в страната. Лиляна Павлова  Лиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018. Родена означи още вложенията в обществена инфраструктура и общински планове, които са различен значим детайл от съдействието с България.

През 2023 година сключихме съглашения с Българската банка за развиване и с " ПроКредит банк ", които обезпечават дълготраен и преференциален финансов запас на дребните и междинни предприятия - гръбнакът на стопанската система ни. Подкрепихме и проектите на българската група " Билдком " за нов, съвременен зърнен терминал във Варненското пристанище, което ще подкрепи както българските зърнопроизводители, по този начин и износа на страната. Отпуснахме средства за началото на строителството на детска болница в Бургас, откакто предоставихме безплатна техническа помощ за структуриране на плана, който ще дава качествени здравни услуги в постройка с нулеви чисти нездравословни излъчвания, означи Лиляна Павлова  Лиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018. Родена.

Доброто съдействие е налице, инструментите от наша страна са налице. Дали може да бъде още по-успешно това партньорство - сигурно може. Може да бъде и по-всеобхватно. Банката е отворена за работа и ние се надяваме, че българските управляващи, както и бизнесът ще се възползват пълноценно от тях, съобщи вицепрезидентът на Европейска инвестиционна банка Лиляна Павлова  Лиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018. Родена.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР