Групата на БСП в парламента внесе предложение за отмяна на

...
Групата на БСП в парламента внесе предложение за отмяна на
Коментари Харесай

БСП предложи отмяна на мораториума върху АЕЦ „Белене”

Групата на Българска социалистическа партия в Народното събрание внесе предложение за анулация на мораториума върху АЕЦ „ Белене”.

Последователни в своята политика за развиване на нуклеарната енергетика в България и за реализацията на плана „ Белене”, и в светлината на последните събития, внесохме в деловодството на Народно събрание решение, с което желаеме анулация на решението на Народно събрание от 29 март 2012г. за преустановяване построяването на нуклеарна централа на площадка „ Белене”. Това разгласи левият народен представител Таско Ерменков от Българска социалистическа партия, съобщи БГНЕС.

" Считаме, че това е явен знак, в случай че бъде признато това решение, че ние в действителност като страна, като институции, като Народно събрание, като Министерски съвет и като съществени политически сили, стоим зад реализацията на плана. Че това е явен знак към всички вложители, че ние сме си научили уроците от предишното и че няма да имаме промени в бъдеще в политиката по осъществяване на плана „ Белене”, който е нужен за развиването на стопанската система на страната ", сподели той.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР